Zinkweg strijdend ten onder tegen Rijnmond Hoogvliet Sport.

OUD-BEIJERLAND – Als promovendus moest Zinkwegse Boys het in de openingswedstrijd tegen Rijnmond HS opnemen en verloor thuis met 2-4. Deze tegenstander werd vorig seizoen 2e in de 3e klasse en ook in de nacompetitie wist men promotie net niet te bewerkstelligen. ZWB wist dus dat ze vol aan de bak moesten.

Rijnmond HS begon echter furieus en vanaf de aftrap kwam men op 0-1. De rechtsbuiten brak door, zette voor en de bal werd direct afgerond. Ook vlot hierna leek ZWB nog niet geheel wakker en moest keeper Stefan van Ruiven een bal naast tikken. In de 3e minuut was het de thuisploeg die echter uit zijn eerste aanvalsopzet ook gelijk doel trof. Een knappe aanval werd via Koen van der Ende en Airton Dos Santos door Mike Fiere binnen gekopt en het stond 1-1. RHS liet hierna zien waarom zij al jaren bovenin de 3e klasse draaien en via een knappe solo, waarbij de ZWB-verdedigers even de communicatie misten, kwam men in de 13e minuut weer op 1-2. Hierna pakten de Boys het goed op. Trainer Mark Smeding had de beschikbare spelers optimaal op hun plek gezet en de Boys konden de tegenstander in de fase richting de thee goed partij geven. Keeper Stefan van Ruiven van Zinkweg moest een paar keer knap handelend optreden maar ook de Boys kregen nog wat mogelijkheden maar troffen geen doel.

Na rust was er een bliksemstart van Zinkwegse Boys. Direct in de 46e minuut was het centrale verdediger Frank Stienstra die met een geplaatste lange bal Kevin Brasser wist te lanceren. De laatste rondde 1 op 1 doeltreffend af en het stond 2-2. Rijnmond HS probeerde hierna met hun balvaardigheid een bres te slaan in de Zinkwegverdediging en stuitte een paar keer op keeper van Ruiven. De thuisploeg moest vol aan de bak maar wist zeker ook wat mogelijkheden af te dwingen die echter niet goed uitgespeeld werden. In de 68e minuut kwamen de gasten uit een knappe aanval toch op 2-3. Even later was Martijn van Zuuren toch weer heel dicht bij de gelijkmaker. Uit een voorzet vanaf links van Ronald van Ruiven werd hij 1 op 1 met de keeper licht uit balans gebracht en raakte hierna het zijnet.

In de 77e minuut viel uit voorbereidend werk van de 2 excellente middenvelders van Rijnmond HS de genadeklap en deze slag kwam ZWB niet meer te boven waardoor de 2-4 nederlaag een feit was.