Vernieuwing van rotonde Energieweg – Marconistraat – Wethouder van der Veldenweg in Numansdorp

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read

NUMANSDORP – Op maandag 9 oktober starten de werkzaamheden aan de rotonde op de kruising Energieweg – Marconistraat – Wethouder van der Veldenweg in Numansdorp. De werkzaamheden zijn, als alles volgens planning verloopt, klaar op 20 oktober. Bij slecht weer (regen) is asfalteren niet mogelijk. Dit kan leiden tot een andere planning.

Hoe kom ik bij de bedrijventerreinen?

Tijdens de werkzaamheden is de rotonde niet toegankelijk voor het verkeer. Er zijn verschillende omleidingsroutes:

  • Industrieterrein Middelsluis Noord is toegankelijk door een tijdelijke doorsteek aan het einde van de Edisonstraat. Via de Edisonstraat kunt u de Energieweg oprijden.
  • Industrieterrein Middelsluis Zuid blijft bereikbaar via de Rijksstraatweg en de Middelsluissedijk.

De werkzaamheden worden uitgevoerd door KWS infra bv uit Zwijndrecht in opdracht van waterschap Hollandse Delta.

Waarom vernieuwen wij de rotonde?

De rotonde is de enige toegang voor vrachtwagens voor het bedrijventerrein Middelsluis-Noord, maar ook de belangrijkste toegang tot bedrijventerrein Middelsluis-Zuid. De rotonde is echter te klein waardoor bij vrachtwagens schade kan ontstaan. Daarnaast laat de uitstraling en mate van onderhoud te wensen over.

Vitaliseringsagenda

Vanuit de Vitaliseringsagenda komt geld beschikbaar om het bedrijventerrein op te knappen. Het aanpakken van de rotonde is daar een onderdeel van.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.