Roparunteam Korendijk overhandigt cheque van ruim 12 duizend euro aan Hospice Hoeksche Waard

485
Het Roparun Team Korendijk haalde maar liefst ruim 12 duizend euro op voor de Hospice - Foto Hospice Hoeksche Waard

ZUID-BEIJERLAND – Het dagelijks doel van Stichting Hospice Hoeksche Waard is gasten (en hun naasten) die in de hospice in Zuid-Beijerland verblijven de best mogelijke zorg en ondersteuning te geven in de laatste fase van hun leven. De Stichting is voor haar voortbestaan sterk afhankelijk van donaties en giften. Onder meer de diverse Roparun teams voorzien de hospice jaarlijks van de nodige donaties. De hospice vervult daarmee specifieke wensen voor haar gasten. 

Om het verblijf voor gasten nog comfortabeler te maken vroeg Hospice Hoeksche Waard aan het RoparunTeam Korendijk financiële hulp voor nieuwe deurdrangers, oftewel zogenaamde vrijloopdrangers, en nieuwe matrassen. De huidige matrassen die in gebruik zijn, zijn  aan vervanging toe. Omdat de gasten veelal bedlegerig zijn, is een comfortabel, antidecubitus matras erg belangrijk.

Het RoparunTeam Korendijk haalde middels diverse acties en sponsoren veel geld op. Op 5 november overhandigde het team een cheque waarmee de hospice haar specifieke wensen kan vervullen.

Het Roparun Team Korendijk haalde maar liefst ruim 12 duizend euro op voor de Hospice – Foto Hospice Hoeksche Waard

Het Roparunteam ‘Hoeksche Waardrunners’ die eerder dit jaar veel geld bij elkaar liep voor de hospice was  ook aanwezig. Het Roparun team ‘Hoeksche Waardrunners’ houdt einde van dit jaar weer haar traditionele kerstkaartenactie. Het team bezorgt dan zoveel mogelijk kerstkaarten van de inwoners van de Hoeksche Waard  over het hele eiland.

De opbrengst van deze kerstkaartenactie komt geheel ten goede aan de hospice. Gekeken gaat worden op de opbrengst besteed kan worden voor de aanschaf van koppelbedden.

Een koppelbed is een soort logeerbed voor mensen die graag samen willen zijn in een zorgomgeving. Helaas belemmert de huisvesting van de hospice momenteel nog het gebruik van koppelbedden. De kamers waar de gasten verblijven zijn qua oppervlakte nu te klein. De hospiceorganisatie werkt op dit moment aan een visie op huisvesting. De verwachting is dat de visie duidelijkheid geeft over de huisvestingskoers voor de toekomst. Rekening houdend met de bevolkingssamenstelling in de Hoeksche Waard, het willen voorzien in hoge kwaliteit palliatieve zorg en bestaansrecht, zal een afweging, een besluit over huisvesting, door de hospice op korte termijn worden genomen.

Wilt u de hospice ook steunen?

U kunt het werk van onze hospice ondersteunen door uw kerstpost door de Hoeksche Waardrunners te laten verzorgen en door vriend te worden van Hospice Hoeksche Waard. Of u kunt eenmalig een gift overmaken naar bankrekeningnummer NL18RABO0137230869  ten name van Stichting Hospice Hoeksche Waard, onder vermelding van ‘eenmalige donatie’. Vergeet alstublieft niet ook uw naam (of de naam van de organisatie) én adres te vermelden, zodat we weten van wie de gift afkomstig is. U kunt zich aanmelden als vriend door te mailen met [email protected].


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.