Hoeksche Waardse gemeenten zetten mantelzorgers in het zonnetje met Blijk van Waardering

0
254

HOEKSCHE WAARD – Mantelzorgers zorgen voor iemand die ondersteuning nodig heeft en met wie zij een persoonlijke band hebben. Dit is vaak een familielid, een kind of goede bekende. Mantelzorg wordt gegeven vanuit een persoonlijke relatie. Dat maakt het waardevol en uniek voor zowel de mantelzorger als voor degene die zorg ontvangt. Je ondersteunt een ander en maakt het bijvoorbeeld mogelijk dat iemand zelfstandig kan blijven wonen of beter in staat is voor zichzelf te zorgen. Om mantelzorgers te bedanken voor hun inzet hebben de vijf gemeenten in de Hoeksche Waard de Blijk van Waardering ingesteld. Mantelzorgers of zorgvragers kunnen de Blijk van Waardering, een VVV-bon ter waarde van € 50,-, aanvragen via de website www.samenmeerHoekscheWaard.nl

Wie komt in aanmerking? 

Onder mantelzorgers verstaan wij iedereen die minimaal drie maanden lang minstens vier uur per week zorgt voor iemand met wie hij of zij een persoonlijke relatie heeft. Het is zorg die ‘de gebruikelijke hulp’ door familieleden of huisgenoten overstijgt. Dat hoeft niet alleen in een thuissituatie zijn, dat kan ook zorg zijn voor iemand die in een instelling woont. Om in aanmerking te komen voor de Blijk van Waardering, een VVV-bon ter waarde van € 50,-, dient de zorgvrager woonachtig te zijn in de Hoeksche Waard. De mantelzorger mag echter ook buiten de Hoeksche Waard wonen. 

De Blijk van Waardering is niet bedoeld voor huisgenoten die zorgen voor elkaar, zoals koken, het huishouden of boodschappen doen. Dat zijn zaken die ‘normaal’ zijn in een huishouden. Het gaat er vooral om dat u thuis extra dingen doet voor degene die u verzorgt, zoals helpen met wassen en aankleden of douchen, helpen met eten geven of het begeleiden naar artsen. 

Wie kan de aanvraag doen? 

Wanneer u zelf mantelzorger bent, dan kunt u de Blijk van Waardering (een VVV-bon ter waarde van € 50,-) aanvragen. Bent u zorgvrager? Dan kunt u de Blijk van Waardering voor maximaal twee van uw mantelzorgers aanvragen. 

Hoe kunt u de Blijk van Waardering aanvragen? Meer informatie over en het aanvraagformulier vindt u op www.samenmeerHoekscheWaard.nl. Indien u geen computer heeft en een aanvraagformulier thuis wilt ontvangen, kunt u deze opvragen bij MEE ZHE. Dit kan, op werkdagen tussen 8.30 en 17.00 uur, telefonisch op nummer (0181) 330 507. 

Het ingevulde formulier kunt u, zonder postzegel, tot en met 31 december 2017 opsturen naar MEE ZHE. 

  • MEE Zuid-Hollandse Eilanden 
  • Antwoordnummer 32 
  • 3200 VB Spijkenisse 
  • U kunt het formulier ook scannen en mailen naar [email protected]

 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.