Strijen weet niet te winnen van Sparta Amateurs

STRIJEN – De Strijense P G Security Systems equipe werd met de neus op de feiten gedrukt door de amateurtak van Sparta Rotterdam. Na een 2-0 ruststand stond er na 90 minuten 2-3 op het scorebord.

Strijen startte ouderwets en kwam in de 14e minuut op voorsprong. Nadat Karam Bensedjed onderuit was gehaald mocht Mark Stam vanaf 25 meter aanleggen. Zijn inzet verdween in de kruising langs de verbouwereerde keeper Lars Janssens. In de 25e minuut werd de voorsprong vergroot door Karam Bensedjed; een voorzet werd in eerste instantie door hem gemist maar aansluitend scoorde hij met een fraaie lob. Tijd voor trainer Robert Verbeek om een dubbele wissel toe te passen, waardoor Sparta meer vat kreeg op de Strijenaren.

Na de rust kwamen bij Strijen Desi Sanderse en Niels Konijnenburg – na lang blessureleed – in het veld. Echter Sparta drong steeds meer aan en wist via Robin Verhorst in de 76e minuut de aansluitingstreffer aan te tekenen en 3 minuten later stond Jordi de Zwart op de juiste plaats om de gelijkmaker binnen te tikken. Een kopbal van Karam Bensedjed in de 84e minuut leek Strijen weer op voorsprong te brengen, maar de bal ging net langs de verkeerde kant van de paal. Sparta had meer geluk in de 90e minuut toen een voorzet bijna vanaf de achterlijn met een boog over keeper Natoe dos Santos via de binnenkant van de paal binnenzeilde: 2-3.

Zo kwam de winst bij de gelukkigste ploeg terecht en staat Strijen weer met beide voeten op de grond. A.s. zaterdag wacht weer een zware uitwedstrijd tegen Neptunus-Schiebroek en een week later staat de thuiswedstrijd tegen SSS op het programma.