Bewonersavond “Landbouwverkeer in de Hoeksche Waard”

603

HOEKSCHE WAARD –  Landbouwverkeer in de Hoeksche Waard, daarover gaan de bewonersavonden voor inwoners en weggebruikers van de Hoeksche Waard die op 14,15 en 16 november georganiseerd worden. De bijeenkomsten worden georganiseerd door de Regionale Projectgroep Verkeersveiligheid Hoeksche Waard (RPV) en het Samenwerkingsorgaan Hoeksche Waard (SOHW). 

Het doel van de bijeenkomst is het verstrekken van informatie over het geplande onderzoek naar veelgebruikte routes door landbouwverkeer én de knelpunten die bewoners en weggebruikers ervaren op deze routes. Het onderzoek wordt uitgevoerd door adviesbureau TRIDÉE. Uiteraard horen we op deze avond ook graag welke knelpunten u ervaart door het landbouwverkeer. Uw opmerkingen, knelpunten en/of problemen betrekken we bij het onderzoek dat begin 2018 wordt afgerond. 

Landbouwroutes in kaart brengen

De vijf gemeenten, Waterschap Hollandse Delta en de provincie Zuid-Holland willen graag samen met de landbouwbranche (CUMELA, LTO, Plattelandsjongeren), maatschappelijke organisaties (fietsersbond, VVN), de politie en de bewoners, de meest gebruikte landbouwroutes en de knelpunten daarop in kaart brengen. Vervolgens wordt verkend hoe deze opgelost kunnen worden met passende maatregelen zoals bijvoorbeeld een veilige inrichting, alternatieve route of procesafspraken met de branche en andere verkeersdeelnemers. 

Uitnodiging

De avond is bedoeld voor inwoners en verkeersdeelnemers (niet agrarisch) van de Hoeksche Waard. Voor de agrariërs en loonwerkers organiseren wij twee afzonderlijke bijeenkomsten. Agrariërs en loonwerkers uit de Hoeksche Waard kunnen via de regionale afdelingen van CUMELA, LTO en de plattelandsjongeren hun kennis van routes en knelpunten in aparte werksessies inbrengen. 

Data en locatie bewonersavonden

  • Bewoners en verkeersdeelnemers van de gemeenten Korendijk en Oud-Beijerland zijn op 14 november van 19:00 – 21:00 uur welkom in de raadszaal van de gemeente Korendijk in Piershil. 
  • Bewoners en verkeersdeelnemers van de gemeente Binnenmaas zijn op 15 november van 19:00 – 21:00 uur welkom in de raadszaal van de gemeente Binnenmaas in Maasdam. 
  • Bewoners en verkeersdeelnemers van de gemeenten Cromstrijen en Strijen zijn op 16 november van 19:00 – 21:00 uur welkom in de raadszaal van de gemeente Cromstrijen in Numansdorp. 

Aanmelden is niet noodzakelijk. 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.