Informatieochtend Leeuwenhartschool over bijzondere aanpak kleuteronderwijs

258
OUD-BEIJERLAND – Op 23 november aanstaande vindt op de Leeuwenhartschool in Oud-Beijerland een informatieochtend plaats over de bijzondere aanpak van het vrijeschoolonderwijs voor kleuters. Tijdens de ochtend, die gratis toegankelijk is voor alle geïnteresseerde ouders, wordt dieper ingegaan op de ontwikkeling van basisschoolleerlingen en daarbij in het bijzonder het jongste kind.
 
Op de Leeuwenhartschool is voor kleuters veel ruimte om zich spelenderwijs zowel persoonlijk als cognitief te ontwikkelen. “De aanpak van de school is bijzonder”, zo vertelt Anita Torenvlied, schoolleider van de Leeuwenhartschool, vol trots. “Leren op een vrijeschool is leren in kleine klassen. En niet alleen met je hoofd, maar ook met je hart en handen. We brengen onze leerlingen vaardigheden bij waardoor ze stevig in hun schoenen staan, zichzelf kennen, liefde blijven houden voor leren en daardoor talenten blijven ontwikkelen”.
 
Omdat de Leeuwenhartschool pas vanaf de klas 1 toetsen afneemt, wordt bij kleuters naar de leerrijpheid gekeken. Tijdens de informatieochtend zal uitgebreid bij dit begrip stil worden gestaan. Ook vragen omtrent de aansluiting op middelbaar onderwijs en sociale en creatieve vaardigheden waarbij in het vrijeschoolonderwijs voldoende tijd voor wordt ingeruimd, worden behandeld.
 

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.