Gelijkspel voor Ventura Sport tegen Luno

STRIJEN – In een aantrekkelijk duel waar er makkelijk door beide ploegen werd gescoord, deelde Ventura Sport de punten met tegenstander Luno. Door het gelijke spel zijn beide ploegen nog steeds ongeslagen en gezien het spelbeeld was dit wel een goede uitslag waar beide partijen mee konden leven. De scheidsrechter floot af bij een 21-21 eindstand.

De eerste helft had tegenstander het beste van het spel en was het Ventura Sport die steeds in de achtervolging moest. Het was verdedigend iets te slordig en aanvallend iets te afwachtend. Met name over de heren was de tegenstander gevaarlijk en wisten “te” makkelijk te scoren. Een goede tegenstander waaraan de ploeg van trainer Arie Kranendonk haar handen vol aan had, toch wist Ventura Sport bij 8-8 langszij te komen na 20 minuten te spelen. Tot aan de rust was het toch weer Luno die een voorsprong nam en deze niet meer weggaf, ruststand 10-13.

Na rust liep Luno gelijk weg tot 10-15 en bij 11-16 greep trainer Arie Kranendonk in met een aantal wissels. Hierdoor kreeg Ventura Sport meer grip op de tegenstander en was langzamerhand ook de betere ploeg aan het worden. Verdedigend werd orde op zaken gesteld en Ventura Sport kwam beter in haar spel. Dit in combinatie met een beter aanvallend spel en de doelpunten vielen iets makkelijk bij de thuisploeg, leidde er toe dat Ventura Sport bij 18-18 weer langszij kwam. Ondanks dat Ventura Sport in deze fase de betere ploeg was, was het Luno wat weer aanhaakte en doelpunten vielen om en om tot 20-20 met nog anderhalve minuut te spelen. Een spannende laatste minuut leek het te worden en dat was inderdaad zo, waar Ventura Sport op een 20-21 voorsprong kwam. Echter kreeg Luno nog een strafworp in de laatste paar seconden waardoor de 21-21 eindstand op het scorebord kwam te staan.

Al met al een attractieve wedstrijd waarbij het publiek de grote winnaar was, met een beetje zure nasmaak gezien de late voorsprong in de laatste minuut. Al moet er wel gezegd worden dat gezien de hele wedstrijd de gelijk eindstand een terechte uitslag was. Met een, met name in de 2e helft, goed spelend Ventura Sport dat toch knap wist terug te komen in de wedstrijd. Door het gelijke spel staat Ventura Sport op een gedeelde 2e plek en moet er komende week tegen Madjoe weer gestreden worden voor de punten. De wedstrijd begint om 16.40 uur in Rijnsburg.

Doelpuntenmakers: Nathan Visser 8, Arnold in’t Veld 7, Lotte Buitendijk 2, Leanne Brugts/Naidja van Aelst/Jolien Berrevoets en Siebe Buitendijk ieder 1.