Column: December, EETmaand

235

Het is alweer December! Wintermaand, Feestmaand of zoals de titel van deze column al zegt: Tijd om te eten!

We gaan weer los met z’n allen! Begrijp me niet verkeerd, ik vind het best een gezellige maand en ben dol op eten, maar het is me allemaal net te veel….
Pepernoten en al het andere Sinterklaas-snoep kan je al vanaf eind augustus kopen, dus dat ben je wel zat in december…. Chocoladeletters zijn hartstikke leuk, maar chocolade eet ik het hele jaar door dus dan gaan we richting Kerstmis: het maakt niet uit op welke dag 5 december valt, op de ochtend van 6 december liggen de kerstkransjes in de winkels en beginnen de voorbereidingen op het Kerstdiner. HELP!!!

Van eerste voorgerecht naar 3e nagerecht (want 3 gangen is zó 2010, ofzo…) En laten we het onszelf vooral niet makkelijk maken, we koken toch gewoon de moeilijkste gerechten of we willen de grootste kalkoen met een vulling waar je speciale ingrediënten voor nodig hebt, die alleen te verkrijgen zijn voor een heleboel euro’s bij de hipste speciaalzaak waar je zo geweldig geholpen wordt .
Dit is niet negatief bedoeld hoor, beetje ironie en wat persoonlijke ervaring …. Want iedereen doet er een beetje aan mee, of deed dat, of denkt nu “ dat ga ik nooit doen”. Het hoort er allemaal bij en ik vul er weer een Word-bestandje mee.

Koken is leuk, en als je het met liefde doet is t meestal niet moeilijk, maar laat die stress achterwege! Want je moet ook nog door de supermarkt rennen met een volle kar, kerstcadeaus kopen, die ene, speciale jurk/blouse/stropdas scoren zodat je stralend achter dat fornuis staat. En de tafel moet gedekt alsof Máxima en Alex bij je komen eten ( zou het bij “ Harry and Meghan” wat losser gaan denkt u?…. ) En o jee!…. de Kerstboom moet á la 2017 opgetuigd ( hoewel….als je een rondje tuincentrum doet kan je maar 1 conclusie trekken: je kan er echt alles inhangen in die spar!

Onder het genot van een glas thee met enkele speculaasjes ( lol ) schreef ik deze column. En als u mij eventueel rennend door een supermarkt tegenkomt met een enorme kalkoen…..dan zegt u net als ik nu:

Geniet ervan!

Jacqueline


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.