Gezamenlijk sanitair campings weer open: ‘het is weer zoals het hoort te zijn’

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read
Joost en Willeke van campingen de Kriekenhof in Oud-Beijerland - Foto Suzanne Mulder Rijnmond
Oud-Beijerland – Campingeigenaren halen opgelucht adem. Vanaf maandag mag het gezamenlijk sanitair weer open. Kleinere campings zoals Camping Buitengoed de Kriekenboogerd in Oud-Beijerland, treffen dit weekend hun maatregelen.

 

Het was even aanpoten, want volgens de eerste berichten zou de versoepeling pas op 1 juli ingaan. Willeke van der Pligt van De Kriekenboogerd: “Direct na het eind van de toespraak van premier Rutte ging de telefoon en werd er vanaf 1 juli gereserveerd.”

Niet lang daarna kwam de verrassende mededeling dat openbaar sanitair al vanaf maandag 15 juni open mag. Twee weken eerder dus. Willeke: “Ik verwacht bij mooi weer dat er vanaf maandag wel weer gasten komen.” Echtgenoot Joost vult aan: “De camping hangt of staat met het weer. Als mensen volgende week zien dat het lekker weer is en ze weten dat alles hier weer gebruikt mag worden, dan komen ze.”

Anderhalve meter stickers

Willeke en haar man Joost plakken de laatste anderhalve meter stickers op de deuren van het sanitairgebouw. Ze wijst naar de verschillende ruimtes. “Alleen de stortplaats voor het chemisch toilet en afvalwater was de afgelopen maand open. Vanaf maandag doet het dames-en herensanitair ook weer mee. Alles is weer klaar voor gebruik”.

Willeke had het lastig met de maatregel dat het algemene sanitair in april dicht moest. “We hebben 30 plaatsen, maar er stond geen caravan op het veld. Mensen mochten wel naar het toilet bij een dierentuin, maar hier, op zo’n mooi, klein gebeuren als dit, moest alles op slot. Die regels vond ik wel heel vreemd.”

Afbeelding

Ei van Columbus

“Vanaf maandag is het weer zoals het hoort te zijn”, zegt Willeke. “De anderhalve meter stickers hangen, alles is schoon en dan gaan we ’t maar zien.” Ook Joost kijkt alvast vooruit. “Ik hoop ook dat gasten er gehoor aan geven. Toon respect voor elkaar en hou afstand.”
  
Veel liefhebbers van kamperen werden buitengesloten door de maatregel dat gezamenlijk sanitair tot 15 juni dicht moest blijven. Want waar moet je douchen of naar de wc als je gewoon in een tent zit?  Het ei van Columbus lag in de plaatsing van een groep privé-units. Zo konden kampeerliefhebbers zonder eigen sanitair tóch een comfortabel verblijf tegemoet zien.

 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren