Binnenmaas wil fraaie entree Puttershoek

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

PUTTERSHOEK – Het college van burgemeester en wethouders van Binnenmaas stelt aan de gemeenteraad voor de voormalige parkeerplaats van de Posthoorn aan het Schouteinde in Puttershoek aan te kopen. Het college wil hier graag zorgen voor een verfraaiing van de oostelijke entree van Puttershoek.

Het terrein van de parkeerplaats van de Posthoorn ligt naast de molen en tegenover het voormalige gemaal op de kop van het water. Hier bevindt zich één van de historisch waardevolle entrees van Puttershoek. Volgens wethouder Henk van Etten is het de bedoeling het gebied groen in te richten, een paar bankjes te plaatsen en een aantal parkeerplaatsen te maken. “Hiermee wil de gemeente deze entree van het dorp een groenere uitstraling geven en aantrekkelijker maken voor inwoners, bezoekers en wandelaars of fietsers” licht hij toe.

Voor de aankoop definitief kan doorgaan, moet de gemeenteraad hiermee nog instemmen.De entree via de Molendijk naar Puttershoek heeft een hoge recreatieve en historische waarde. Vanaf hier kom je op het Schouteneinde, het historische dijklint waarlangs het dorp zijn oorsprong kent. In het gebied bevinden zich verder korenmolen De Lelie, een theetuin en de jachthaven. Maar ook de boezemvliet naar de Binnenmaas en diverse kreken. Logisch dat op deze plek diverse aantrekkelijke wandel- en fietsroutes bij elkaar komen.

In het gebied worden twee woningbouwlocaties ontwikkeld; ‘Waterborg’ ten zuiden van de Molendijk en ‘Résidence de Posthoorn’ ten noorden van de dijk. Voor beide projecten moet het bestemmingsplan nog worden herzien. In de uitgangspunten is vastgelegd dat de nieuwe woningen moeten passen bij de groene en historische uitstraling van het gebied. Volgens de wethouder wil de gemeente hieraan dus bijdragen met de aankoop en inrichting van dit terrein.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.