Ontdekkingstocht naar en in Goidsschalkxoord op 3 maart

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

HOEKSCHE WAARD – Eén van de plaatsen waar gidsen van Hoekschewaards Landschap (HWL) een dorpsexcursie geven is Goidschalxoord. Wij beginnen met deze excursie bij HWL-natuurbezoekerscentrum Klein Profijt.

Dit is een voormalige zalmvisserij uit de 19e eeuw. Uiteraard verhalen de gidsen hier over. Wij staan stil  bij het natuurterrein ‘De Staart’. Vervolgens via de dijk langs het Zalmpad naar het gemaal de Bosschen en via de Vlietmonding komen wij bij de enige jaren geleden gerestaureerde molen van Goidschalxoord. Als het meezit verhaalt de molenaar over de geschiedenis van de molen en kunt u meel kopen om thuis brood of pannenkoeken te bakken. Vervolgens wordt verder gegaan via de Goidschalxoordsedijk naar de voormalige haven. Er wordt o.a. verhaald over het ‘Huis te Goidschalxoord’, het VOC-schip Goidschalxoord en het Regthuis. Hierna lopen wij weer terug via de dijk langs het Zalmpad naar Klein Profijt. De natuur langs de Oude Maas komt nu ter sprake alsmede het laarzenpad en wellicht zelfs een beverburcht (op afstand). Bij Klein Profijt wordt het zalmvissen besproken en na het afscheid kunt u Klein Profijt van binnen bekijken en wellicht buiten op het terras een drankje gebruiken.

Zin om mee te wandelen?

  • De excursie begint op zaterdag 3 maart ’s middags bij Klein Profijt, Zalmpad 11, 3261 MD Oud-Beijerland. De excursie duurt van 13:30 tot 16:00.  
  • Eventueel meenemen: Wandelschoenen of laarzen en verrekijker.
  • Kosten: 3 euro voor niet-leden HWL, 2 euro voor leden HWL en 1 euro voor kinderen tot 12 jaar.

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren