Ventura Sport neemt revanche op Madjoe

STRIJEN – De Strijenaren hebben afgelopen zaterdag revanche genomen voor de grote nederlaag in de heenwedstrijd. Destijds verloor Ventura Sport met 30-13 en had de ploeg geen schijn van kans. Zaterdag was het anders, met het degradatie spook in het zicht stond de ploeg van trainer Arie Kranendonk op en wist het een zeer belangrijke overwinning te boeken 18-8.

Ventura Sport begon met Arco Dalm in de basis op de plek van Nathan Visser (afwezig wegens vakantie) sterk aan de wedstrijd tegen de nummer 2 op de ranglijst. Gezien de stand op de ranglijst worden komende weken erg belangrijk en dit belang was aanwezig afgelopen zaterdag. Vanaf minuut 1 was Ventura Sport “wakker” en aanwezig, met een hoge druk in de verdediging en geduldig spel aanvallend werd Madjoe de wil opgelegd. De ploeg van trainer Arie Kranendonk was de betere ploeg en ging met 8-4 de rust in.

Na rust ging de ploeg verder met het goede spel en kwam snel op 10-4, waarna Arnold in’t Veld het veld moest ruimen door een onbezonnen harde actie van zijn tegenstander. Jonah Sanderse verving hem en de ploeg was niet van slag en ging gedecideerd verder. De weerstand van Madjoe was gebroken en Ventura Sport boekte een terecht en dik verdiende overwinning, de scheidsrechter beëindigde de wedstrijd bij een 18-8 eindstand.

Een zeer belangrijke overwinning in de strijd tegen degradatie, door de matige resultaten is Ventura Sport dit seizoen in de onderste regionen terecht gekomen. De 2 punten waren daarom ook zeer welkom en hopelijk is een basis voor goed spel in de laatste 3 wedstrijden van het zaalseizoen. Er zal de komende weken tegen directe concurrenten Gemini en NIO gewonnen moeten worden om volgend jaar ook 3e klasse te spelen. De eindsprint zal a.s. zaterdag beginnen in Gouda tegen Gemini, de wedstrijd begint om 16.45 uur in Gouda.

Doelpuntenmakers: Jonah Sanderse/Arco Dalm 4, Lotte Buitendijk/Siebe Buitendijk/Naidja van Aelst 2, Lennert Leunis/Sanne van de Maas/Marlissa Seton en Arnold in’t Veld ieder 1.