Haringvlietbrug aankomend en volgend weekend afgesloten voor wegverkeer en scheepvaartverkeer.

0
2436

Rijkswaterstaat voert onderhoudswerkzaamheden uit aan de Haringvlietbrug (A29). De brug wordt daarom in februari nog 2 weekenden afgesloten van vrijdag 16 februari 22.00 uur tot maandag 19 februari 05.00 uur en Vrijdag 23 februari 22.00 uur – maandag 26 februari 2018 05.00 uur voor zowel wegverkeer als scheepvaart. Rijkswaterstaat start tevens met voorbereidingen om de brugklep van de Haringvlietbrug te vervangen.

In februari zijn diverse werkzaamheden aan de brug gepland. Rijkswaterstaat gaat de brugklep verstevigen en werkzaamheden aan de voegovergangen afronden. Totdat deze onderhoudswerkzaamheden zijn voltooid, zal de brug tweemaal per dag bediend worden.

Afsluitingen Haringvlietbrug

De Haringvlietbrug is de komende 2 weekenden afgesloten: 

  • Vrijdag 16 februari 22.00 uur – maandag 19 februari 2018 05.00 uur 
  • Vrijdag 23 februari 22.00 uur – maandag 26 februari 2018 05.00 uur

Bij ongunstige weersomstandigheden kunnen de werkzaamheden worden uitgesteld. Eventuele reserveweekenden zijn gepland van 2 t/m 5 maart 2018 en 23 t/m 26 maart 2018.

Omleidingen wegverkeer en scheepvaart

Tijdens de 4 weekenden is de brug volledig afgesloten voor wegverkeer. De omleidingen voor het wegverkeer zijn langs en boven de weg aangegeven. Omleidingsroutes gaan over de A16, N57/A15.

De bussen van Connexxion rijden met een aangepaste dienstregeling. De gewijzigde dienstregeling is aangegeven op de website van Connexxion. Er zijn maatregelen getroffen om spoedtransporten voor ambulances mogelijk te maken. 

Gedurende de werkzaamheden wordt er voor langzaam verkeer een pont ingezet tussen de landhoofden aan beide zijden van de brug. De pont vaart tussen 08.00 en 20.00 uur bij aanbod (geen vaste tijdstippen).

De brugklep is afgesloten voor de scheepvaart. Schepen kunnen onder de vaste brug door. Vaarwegverkeer kan omvaren via het Spui, de Oude Maas en Dordtse Kil. Voor het Spui geldt een maximale diepgang van 2 meter 80.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.