Bazzookas, Paul de Munnik, Wulf en kartonnen tenten op festival Terug naar Tiengemeten

Redactie Hoeksch Nieuws
5 Min Read
Bazokaas

TIENGEMETEN – De vierde editie van ‘Terug naar Tiengemeten’ biedt zaterdag 25 en zondag 26 augustus klinkende namen als Sven Hammond, Paul de Munnik, Bazzookas, Clean Pete en Wulf. Dertien bands treden aan in de overdekte boomgaard. Met de natuur als decor is het kleinste eilandfestival van ons land uitgegroeid tot een relaxt zomerfeest voor levensgenieters, muziekliefhebbers en Bourgondiërs. En je kunt blijven slapen in een tent van karton… 

Op ‘Terug naar Tiengemeten’ (TNT) laat je je niet opjagen, zo is de ervaring van de afgelopen drie edities. Ver van de haastige wereld luieren en zonnen bij rustige muziek en dansen bij de opzwepende festivalacts. ,,Soms is het programma laid back, maar daarna geven we weer gas”, meldt organisator Hans Oosterhof van Herberg Tiengemeten.

‘Terug naar Tiengemeten’ richt zich niet zozeer op jongeren, maar is juist ingericht voor 30 jaar en ouder. Zonder vedetten van vroeger, maar met succesvolle artiesten van nu. Zo vergaarde ‘Terug naar Tiengemeten’ een publiek van goed volk uit met name de Hoeksche Waard, Voorne-Putten en Goeree.

De formule spreekt ook aan omdat het eilandfestival veel waarde hecht aan comfort: luxe sanitair, een grotendeels overdekt festivalterrein, voldoende zitgelegenheid en gevarieerd eten. Een regiment foodtrucks bereidt allerlei lekkers uit verschillende landen. En er staat een grote barbecue. ,,We houden ons bovendien aan maximaal 499 bezoekers per dag, zodat je nergens hoeft te dringen of lang te wachten. De organisatie is ook ongedwongen: breng gerust je (klein)kinderen en campingstoelen meenemen. En de muziek is niet snoeihard. Het moet wel een feestje blijven waar je ook nog met elkaar kunt praten.”

KarTent

‘Terug naar Tiengemeten’ is weliswaar op zaterdag én zondag, maar overnachten op Tiengemeten is niet verplicht. Je kunt kiezen: in een tentje op de camping (inclusief ontbijt) of thuis in je eigen bed. Beide dagen varen er ieder uur boten heen en weer en uiteraard na afloop. Je kunt dus terug naar huis en zondag weer oversteken naar Tiengemeten voor de tweede festivaldag. En voor wie twee dagen te veel vindt: er zijn ook kaarten voor alleen zaterdag of zaterdag.

Wil je wel blijven kamperen, dan kan dat met je eigen tentje of je slaapt in een KarTent. Dat is een 2-persoonstent van 100% karton en geheel recyclebaar. Hij staat opgezet voor je klaar en hij blijft, ongeacht het weer, gegarandeerd het weekend droog. ,,Elk jaar gaan er ruim 25.000 festivaltentjes naar de vuilstort, een op de vier kampeerders laat een tentje achter. Bij ons is dat veel minder, maar toch blijven er altijd wel tenten liggen. Alle beetjes helpen”, aldus Oosterhof. Vanwege het gewenste comfort kan men ook luchtbedden en slaapzakken bestellen voor in de kartonnen tent. ,,Die mag je na afloop eventueel mee naar huis nemen. Het karton niet, want daar maken ze schoenendozen of nieuwe tenten van.”

Zomerhits

De line-up van de vierde TNT omvat veel stijlen. Zondagavond sluiten de Bazzookas met frontzanger Bas Barnasconi (uit Strijen) het spektakel af met vrolijke ska en zaterdagmiddag openen Emily & The Young Ones uit Puttershoek met een portie bluesrock. Paul de Munnik en band, Clean Pete en Sheewawah zingen in het Nederlands en zangeres Davine brengt Franse pop-chansons. Het Canadese Trio Sheesham & Lotus & Son maakt echte appalache en jugbros van voor WO II. Dave Vermeulen (van TVOH) & Voltage doet dat ook, maar dan is het countryrock van pakweg 70 jaar later.

Pure soul is er van bigband Soulsville en zaterdagavond van Sven Hammond. Feestband L’ Chaim biedt zeer dansbare balkanpop en Beaux en Wulf grossieren in aanstekelijke popliedjes. Waarbij Edison-winnaar Wulf al drie jaar op rij zomerhits (Summer on you, Mind Made up en All Things Under The Sun) aflevert. Oosterhof: „Zomerhits horen op een zomerfestival. Vandaar.”

Tot 1 mei zijn de kaarten voor twee dagen festival en de campingtickets flink goedkoper. Alles over de line-up, het festival, de camping en de tickets is te vinden op www.terugnaartiengemeten.nl


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren