Wijkteam HW Wonen aan de slag voor ‘Keep it clean challenge’

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read
Het wijkteam van HW Wonen ging maandag 14 mei aan de slag om zwerfvuil op te ruimen in het kader van de 'Keep it clean challenge'.(Foto's: Arie Pieters/HW Wonen©)

PUTTERSHOEK – Maandagochtend 14 mei ging het wijkteam van HW Wonen in Puttershoek in de Wijk van je Leven aan de slag in het kader van de ‘Keep it clean challenge’. De organisatie van deze ‘challenge’ is in handen van de werkgroep Puttershoek Schoon in samenwerking met Welzijn Hoeksche Waard. Puttershoek Schoon maakt deel uit van Buurt Bestuurt Puttershoek.

Namens Puttershoek Schoon was Harold Awuy aanwezig om alle benodigde attributen (grijpers en vuilniszakken) te leveren en om het startsein te geven. Die attributen zijn bij deze actie onmisbaar omdat het hier gaat om het opruimen van zwerfvuil. Al eerder organiseerde Puttershoek Schoon opruim acties onder de noemer van de ‘Keep it clean challenge’. Zwerfvuil is ook in Puttershoek een probleem en de werkgroep wilde daar middels het organiseren van verschillende acties iets aan doen. Bij de ‘Keep it clean challenge’ is het de bedoeling dat mensen een groep formeren (tussen de zes en tien personen) en dat deze dan in de omgeving ‘de strijd aanbinden’ met het zwerfvuil. Deze groepen kunnen bijvoorbeeld bestaan uit de bewoners van een straat, het kunnen buren zijn, maar ook mensen die een organisatie of een bedrijf vertegenwoordigen. De leden van het wijkteam van HW Wonen werkten graag mee aan deze challenge en dus werd het gebruikelijke teamoverleg op maandagochtend ingeruild voor het opruimen van zwerfvuil.

Er werd overal zwerfvuil opgeruimd door het team van HW Wonen, ook uit sloten werd rommel opgevist.

Sociale cohesie en opruimen

Het Wijkteam van HW Wonen is uiteraard tijdens de reguliere werkzaamheden ook druk bezig met zaken die de leefbaarheid in een wijk/dorpskern raken, maar als je samen de handen uit de mouwen steekt om zwerfvuil op te ruimen wordt ook meteen zichtbaar wat het resultaat is van je werkzaamheden. ‘Leuk en nuttig en heel goed dat ze met ‘Puttershoek Schoon’ deze challenge organiseren. Wij doen daar als HW Wonen uiteraard graag aan mee’, aldus Claudia den Haan van het wijkteam van HW Wonen. En dus werd er in de Wijk van Je Leven en de naaste omgeving, waar trouwens veel huurwoningen zijn, volop zwerfvuil verzameld. De ‘oogst’ liep uiteen van een oude spijkerbroek en bierflesjes tot de bekende blikjes en plastic flesjes van energiedrankjes. Los van alle rommel die de deelnemers aan de ‘Keep it clean challenge’ opruimen, helpen dergelijke acties ook om de sociale cohesie in een buurt te versterken. Daarnaast maakt zo’n opruimactie ook duidelijk hoeveel zwerfvuil er soms aanwezig kan zijn in een relatief klein gebied. Het team van HW Wonen haalde bijvoorbeeld 21,1 kilo zwerfvuil op. Sinds 2012 is er overigens ook een ‘Keep it clean day!, die wereldwijd aandacht vraagt voor het probleem van zwerfvuil.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.