Ondertekening uitvoeringsovereenkomst BIZ bedrijventerreinen Middelsluis-Noord en -Zuid en de Pêêmeet in Numansdorp

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

NUMANSDORP – Op maandag 19 februari ondertekenden wethouder Paans, Richard Both (voorzitter BIZ-vereniging) en Dick van Prooijen (secretaris BIZ-vereniging) de uitvoeringsovereenkomst bedrijveninvesteringszones (BIZ). Dit is de eerste stap in het proces om een BI-zone in te richten op bedrijventerreinen Middelsluis-Noord en -Zuid en de Pêêmeet in Numansdorp.

BI-zone

De BIZ-vereniging en de gemeente stelden samen een BIZ-activiteitenplan en uitvoeringsovereenkomst op. Dit BIZ-plan beschrijft hoe bedrijventerreinen Middelsluis-Noord, Middelsluis-Zuid en de Pêêmeet in Numansdorp omgevormd kunnen worden tot een BI-zone.

In een BI-zone investeren de ondernemers gezamenlijk in een veilige en aantrekkelijke bedrijfsomgeving, waarbij alle ondernemers meebetalen. Het instrument dat hiervoor wordt ingezet, is een gebiedsgerichte heffing die door de gemeente op verzoek van een meerderheid van de ondernemers kan worden ingesteld.

Richard Both is namens de Ondernemingsvereniging Hoeksche Waard (OHW) al sinds 2015 in touw de BI-zone te realiseren: “Een zeer arbeidsintensief karwei, maar de positieve reacties van de ondernemers geven me weer veel energie.” Ook wethouder Paans is enthousiast: “Dit geeft een positieve impuls aan het ondernemingsklimaat.”

Eerste stap

De ondertekening van de uitvoeringsovereenkomst is pas het begin. Nadat de Verordening BI-zone door de gemeenteraad is goedgekeurd, vindt een draagvlakmeting (stemronde) onder de ondernemers plaats. Als een meerderheid vóór is dan is de BI-zone per 1 januari 2019 een feit.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.