Strijen speelt gelijk bij Berkel

BERKEL EN RODENRIJS – De Strijense P G Security Systems equipe moest op bezoek bij de debutant in de 2e klasse D Berkel, dat na een moeizaam begin op toeren gekomen is en de laatste 5 wedstrijden winnend afsloot en volop in de race was voor de 2e periodetitel. Met een geschorste en meerdere wintersportgangers was het puzzelen voor de technische staf om zelf weer niet tegen een nederlaag aan te lopen.

In de eerste helft waren beide ploegen aan elkaar gewaagd en wist Strijen zelfs in de 35eminuut op voorsprong te koen. Een prima steekbal van Dion van Kralingen zette Karam Bensedjed vrij voor Berkel-keeper Ken Stigt, die hij omspeelde en vanuit een lastige hoek binnenschoot: 0-1. Keeper Natoe dos Santos hield zijn doel schoon op enkele Berkelse inzetten en op slag van rust kwam Dion van Kralingen in een ideale situatie om de voorsprong uit te breiden; terwijl hij vrij op het Berkel-doel afstoomde raakte hij uit balans door een zet in de rug van Berkel-verdediger Leon Rensink. Scheidsrechter Berg wachtte de aanvallende aktie niet af en floot voor een overtreding met een rode kaart, terwijl van Kralingen vrij richting doelman Ken Stigt opstoomde. De bal werd uiteindelijk ook nog buiten het strafschopgebied gelegd en de aansluitende vrije trap smoorde in de Berkelse muur.

Na de rust deelde Strijen nog enkele speldeprikken uit maar kon niet echt profiteren van de man-meer situatie. Nadat een kopbal van Mark Stam door keeper Ken Stigt uit de kruising getikt werd golfden vele Berkelse aanvallen richting het Strijense doel. Het sterke verdedigingsblok Rik Bakker, Justin de Man, Pascal Burger en Romik van Driel zorgde ervoor dat Strijen op voorsprong bleef, maar in de 75e minuut moest keeper Natoe dos Santos capituleren toen een schot van buiten het strafschopgebied door Robert van der Velden in de kruising plofte.

In het laatste kwartier was het billen knijpen maar met keihard werken wisten de Strijense kanaries het gelijke spel te bewerkstelligen.

A.s. week is Strijen weer compleet en staat volgens planning de uitwedstrijd tegen Zuidland op het programma. Gezien de weersvoorspellingen en het niet hebben van een kunstgrasveld lijkt deze wedstrijd niet gespeeld te kunnen worden en wellicht is dat maar het beste om onder dergelijke omstandigheden een voetbalwedstrijd te moeten spelen onder erbarmerlijke omstandigheden, waarvan spelers en supporters niet echt vrolijk van worden en de kwaliteit van het voetbal mede door een sterke, ijskoude wind -deze middag dwars over het veld – niet ten goede komt.