Piershil pakt punt tegen Berkel

PIERSHIL – Piershil heeft in de strijd tegen degradatie een belangrijk puntje behaald tegen Berkel: 2-2 na 0-2 halverwege. In de eerste helft waren de Piershillenaars de onderliggende partij, het slaagde er niet in de bezoekers te verontrusten. De gedreven Berkelse ploeg, in de race voor periodetitel twee, nam halverwege de eerste helft via een schuiver van verdediger Rob Vermeer een 0-1 voorsprong. De goal veranderde niets aan het spelbeeld, de 0-2 van Tim van der Vorm vlak voor rust was een logisch besluit van de eerste helft.

In de tweede helft kabbelde het duel voort, tot Jan Jaspers na 54 minuten spel de aansluitingstreffer liet aantekenen: 1-2. Ineens deed Piershil nadrukkelijk mee, vooral omdat de goal op de bezoekers een verlammende werking had. ,,Vanaf dat moment leverden we strijd. Gelukkig werd dat beloond, al had de uitslag zelfs nog mooier kunnen zijn”, aldus trainer Richard Verhoeven na afloop. Het duurde tot vlak voor tijd eer Jan Jaspers zijn vijfenzestigste Piershilse competitiegoal wist te scoren, de 2-2 was een lelijke streep door de rekening van de bezoekers. De periodetitel gaat nu vrijwel zeker naar BVCB, het mag in de inhaalwedstrijd tegen Piershil (28 april) zelfs met drie doelpunten verschil verliezen om periodekampioen te worden.