Officiële start van het renovatieproject Croonenburgh fase 2 in Oud-Beijerland is een feit

0
795

OUD-BEIJERLAND – Of er deze week voor wethouder Piet van Leenen een jongensdroom in vervulling ging? Wie het weet, mag het zeggen! Feit is wel dat de wethouder met zichtbaar genoegen de rol van kraanmachinist vervult en ogenschijnlijk met groot gemak – zij het op aanwijzing en onder toeziend oog van de echte machinist – een flinke schep zand verplaatst. De officiële start van het renovatieproject Croonenburgh fase 2 is een feit.

Met een doorlooptijd tot 20 december 2019 en een kostenplaatje van circa 5,5 miljoen euro kunnen we zonder overdrijven spreken van een megaproject. Wat staat er zoal op de planning? Directievoerder Nico van Kampen weet het antwoord. “De wijk wordt voorzien van nieuwe bestrating, nieuwe trottoirs, een nieuw rioolsysteem, nieuwe openbare verlichting en een broodnodige uitbreiding van het aantal parkeerplaatsen.”

Wat dit project zo bijzonder maakt? Daarover hoeft Van Kampen niet lang na te denken. “Allereerst dat het hele plan in goed overleg met de bewoners tot stand is gekomen. Er is geluisterd naar en rekening gehouden met de wensen van de bewoners. Een mooi voorbeeld van burgerparticipatie!”

Bij dit project staat ook duurzaamheid hoog in het vaandel, vult projectleider Leo Kuhn aan. Zo vangt het nieuwe rioleringssysteem het water voor 80 procent gescheiden op. Dit betekent dat het schone regenwater niet wordt vermengd met vervuild afvalwater. En dat scheelt aanmerkelijk in de waterzuivering. Daarnaast wordt een deel van de bestrating waar mogelijk hergebruikt.

De bewoners moeten ‘even’ door de zure appel heen bijten wat overlast en hinder betreft, maar als straks de werkzaamheden zijn afgerond dan is de Croonenburgh weer een wijk die ertoe doet!

De werkzaamheden worden uitgevoerd door aannemersbedrijf Wallaard uit Noordeloos.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.