Gastlessen basisscholen in de Hoeksche Waard : ‘Wanneer ben je rijk?’ Leren omgaan met geld tijdens de Week van het geld

336

HOEKSCHE WAARD – Op verschillende basisscholen in de Hoeksche Waard krijgen kinderen van 12 tot en met 16 maart 2018 leuke en leerzame gastlessen over goed omgaan met zakgeld en spaargeld. Door kinderen al jong te leren omgaan met geld, wordt de basis gelegd om later de juiste keuzes te maken.

De gastdocenten zijn afkomstig van banken, gemeenten, HW Wonen, Dienst Gezondheid & Jeugd, Humanitas, Welzijn Hoeksche Waard en Werk en Inkomen Hoeksche Waard (WIHW). Binnen het thema ‘Wanneer ben je rijk?’ vinden er deze dagen in heel Nederland activiteiten plaats tijdens de Week van het geld. Dit gebeurt op initiatief van het ministerie van Financiën. Wethouder Piet van Leenen (financiën) was donderdagmiddag 15 maart te gast bij groep 7/8 van Het Pluspunt in Oud-Beijerland.

Jong geleerd, oud gedaan
Tijdens de gastlessen gaan kinderen aan de slag met onderwerpen zoals de waarde van geld, veilig betalen, sparen en verantwoord met geld omgaan. Wat viel de wethouder het meeste op tijdens zijn gastles? Van Leenen: “Heel bijzonder en mooi ook om van de kinderen te horen dat geld ook gebruikt kan worden om anderen gelukkig te maken”.
Volgens juf Charlotte Grootenboer van groep 7/8 Het Pluspunt (een school voor speciaal basisonderwijs voor leerlingen uit de Hoeksche Waard en omgeving) is het belangrijk om hier vroeg aandacht aan te besteden: “Het onderwerp leeft echt onder de kinderen. Kennis van/over geld is ontzettend belangrijk voor hun toekomst”. De kinderen doen enthousiast mee. Sven weet het zeker: geld maakt wél gelukkig! “Want daarmee kun je dingen kopen waar je blij van wordt”. Klasgenoot Jent is het daar maar gedeeltelijk mee eens. “Familie en vrienden gaan voor. Zij zijn pas belangrijk”.
In de Week van het geld worden in heel Nederland gastlessen en workshops in de klas georganiseerd om kinderen op een leuke manier te leren omgaan met geld.

Hulp bij (het voorkomen van) schulden
De gastlessen zijn een van de voorlichtingsacties in de Hoeksche waard om schulden te voorkomen. Mensen met geldvragen kunnen in de Hoeksche Waard terecht bij de gemeenten, HW Wonen, Dienst Gezondheid & Jeugd, Humanitas, Welzijn Hoeksche Waard en Werk en Inkomen Hoeksche Waard (WIHW).


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.