NBSVV in slotseconde langs Zinkwegse Boys.

NIEUW-BEIJERLAND – Thuisploeg NBSVV kreeg diep in blessuretijd, bij een 3-3 gelijke stand, nog een vrije trap te nemen. Met een balletje binnendoor werd Patrick Lans alleen voor de keeper gezet en deze tikte de 4-3 in de hoek. De scheidsrechter liet nog aftrappen maar blies nagenoeg gelijk af.

Het was John Ackon die ZWB al in de 8e minuut op 0-1 zette. Hij brak over links door en zag zijn eerste inzet door keeper Lars van de Erve gekeerd worden maar in de rebound rondde hij wel af. Een tiental minuten later was het gelijk. Patrick Ridderhof liet het centrale verdedigingsduo van Zinkwegse Boys zijn hielen zien en schoot oog in oog met ZWB-goalie Melvin Nagy de bal beheerst in de hoek. In de 37e minuut mocht NBSVV’er Pieter Vogelaar aanleggen vanaf de stip na een overtreding in de 16 meter op Sjoerd Bestebreur. Hij faalde niet, 2-1. Vijf minuten later tikte John Ackon de 2-2 binnen uit een corner. Op slag van rust kopte Rahman al Turky namens Zinkweg op de paal waardoor er met 2-2 thee gedronken werd.

Snel in de 2e helft raakte ZWB wederom de paal. Na een mooie combinatie werd Kevin Brasser vrij gespeeld maar zijn schot spatte uiteen op het aluminium. De 2-3 kwam er toch. John Ackon maakte op schitterende wijze zijn 3e treffer. Hij slalomde langs de verdediging en joeg het leder spijkerhard in de touwen. Zinkwegse Boys had hierna een goede fase om uit te lopen maar het scoorde niet en kreeg uiteindelijk zelfs het deksel nog op zijn neus. In de 81e minuut mocht Pieter Vogelaar een vrije trap nemen namens de Nieuw Beijerlanders. Hij krulde de bal mooi om de muur in de kruising, 3-3. Het leek op een gelijkspel af te stevenen totdat NBSVV in extremis toch nog de 4-3 overwinning pakte.