Wethouder bezoekt korfbal kampioenen Het G-team van Korbatjo

208
Foto Korbatjo

OUD-BEIJERLAND –  Korfbalvereniging Korbatjo uit Oud-Beijerland biedt al sinds 2010 aan mensen met een beperking de kans om de korfbalsport te beoefenen. Momenteel heeft de vereniging 20 leden, verdeeld over twee teams en een groepje dat alleen traint. De trainende leden komen gezellig elke week trainen en willen geen wedstrijden spelen of het is door een andere reden niet mogelijk.

Het G1 team speelt haar competitiewedstrijden op het veld en in de zaal. En daarin zijn ze heel succesvol. Tijdens het veldseizoen werd de ploeg kampioen nadat in het zaalseizoen al de tweede plaats werd gepakt. Reden voor sportwethouder Paul Boogaard om hen tijdens een trainingsavond te bezoeken. Boogaard genoot van de gedrevenheid en sportiviteit van het achttal: “Dit team laat zien dat dat hand in hand kan gaan. Soms heeft Korbatjo of een tegenstander bijvoorbeeld te weinig mensen maar dat is dan geen enkel probleem. In dat geval doet er gewoon iemand van de tegenpartij mee zodat er toch met gelijke aantallen gekorfbald kan worden.”

Wethouder Paul Boogaard is onder de indruk van de geweldige organisatie van Korbatjo voor deze bijzondere groep: “Er zijn enthousiaste trainers en begeleiders en elke week is het vervoer ook weer geregeld. Daarnaast worden er ook teamuitjes georganiseerd en is er jaarlijks een zomerkamp.” Vanaf augustus tot en met oktober en van april tot en met juni trainen en spelen ze buiten op het veld. In de wintermaanden van november tot en met maart doen ze dat in de sporthal van de Willem van Oranje.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.