Ruimte voor nieuwe gebruiker MFC Dorpshart Mijnsheerenland

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read

Realisatie Dorpshart MijnsheerenlandMIJNSHEERENLAND – Op dit moment wordt druk gebouwd aan het multifunctionele centrum (MFC) in het nieuwe dorpshart van Mijnsheerenland. Het MFC wordt in opdracht van gemeente Binnenmaas, HW Wonen en de schoolbesturen ACIS en CSG De Waard gebouwd door Bouwbedrijf Boot uit Breda.

Het MFC vormt een belangrijk onderdeel van het Dorpshart. In het MFC komen straks heel veel verschillende functies onder één dak. Het gaat om bassischool De Boomgaard, basisschool De Molenwiek, de peuterspeelzaal van Spelenderwijs, het kinderdagverblijf en de buitenschoolse opvang van Kibeo, de bibliotheek, ontmoetings­ruimten, huurappartementen, sporthal, een welzijnssteun­punt van Zorgwaard en het consultatiebureau van Careyn. Tijdens de bouw worden de toekomstige gebruikers steeds meer betrokken bij de ruimten die voor hen beschikbaar komen.

In eerste instantie zou ook de jeugdsoos van Welzijn Hoeksche Waard onderdak krijgen in de nieuwe MFC. Wel was vanaf het begin duidelijk dat de komst van de jeugdsoos in het MFC op technisch gebied nog nader moest worden uitgewerkt om risico’s op geluidsoverlast te voorkomen. Om die reden heeft er twee weken geleden een geluidsmeting plaats gevonden op de huidige locatie van de soos, Question, in De Vijf Schelpen in Westmaas.

Naar aanleiding van de meetresultaten hebben de betrokken partijen (gemeente en het jeugdwerk van Welzijn Hoeksche Waard) besloten dat de gewenste muzikale activiteiten niet in het MFC Dorpshart kunnen plaatsvinden. Ook een extra technische voorziening, een zogenaamde Box in Box constructie, zou namelijk niet voor voldoende geluidsreductie zorgen.

Beide partijen vinden het daarom de beste oplossing om de jeugdsoos bij nader inzien toch niet in het MFC onder te brengen om overlast voor omwonenden in de toekomst te voorkomen. Dit besluit wordt nu genomen voordat een zinloze investering in een geluidsreducerende constructie gedaan zou worden die de geluidsoverlast toch niet voldoende zou kunnen wegnemen.

Bres Accommodaties onderzoekt op dit moment mogelijkheden voor een nieuwe gebruiker voor de ruimte die voor de jeugdsoos was bedoeld. De buitenschoolse opvang blijft wel overdag gebruik maken van deze ruimte, maar in de avonduren en weekenden kan er een andere gebruiker in.

Welzijn Hoeksche Waard doet onderzoek naar een vervangende ruimte voor de jongerenwerk/jeugdsoos-activiteiten die op dit moment nog in De Vijf Schelpen worden georganiseerd.

Het ontwerp voor het MFC is in overleg met alle partijen gemaakt door architectenbureau Roos­Ros uit Oud-Beijerland. Als alles volgens plan verloopt is het MFC in het derde kwartaal klaar en kunnen de schoolkinderen in hun nieuwe school.

Op www.binnenmaas.nl (onder wonen-en-leven/dorpshart-mijnsheerenland) en op www.hwwonen.nl kunt u het laatste nieuws over de ontwikkeling op deze locatie volgen. Wie ideeën heeft voor een  alternatieve ruimte voor de jeugdsoos kan deze bij de gemeente melden ([email protected]). Mocht u geïnteresseerd zijn in de lege ruimte in het MFC dan kunt u zich melden bij via [email protected].

 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren