Blauwborstexcursie in Korendijkse Slikken

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Foto Natuurmonumenten

GOUDSWAARD – Zondag 8 april, organiseert Natuurmonumenten in de Korendijkse Slikken, de blauwborstexcursie. In alle vroegte samen met een gids op zoek naar de blauwborst; het eerste rietvogeltje dat zijn winterse verblijf in Afrika verruild voor de moerassige gebieden in Nederland, zoals de Korendijkse Slikken in de Hoeksche Waard. In de ochtend voert de blauwborst uitbundig het hoogste lied en is zijn felblauwe borst goed te zien tussen het riet. Deze wandeling is ook geschikt voor kinderen.

Blauwborst

De blauwborst kondigt de lente aan! Het is namelijk de eerste rietvogel die zijn warme winterverblijf in Afrika verruilt voor moerassige gebieden in Nederland. Tussen april en juli leggen ze zo’n 3-7 eieren die na twee weken uitkomen en na veertien dagen al het nest verlaten. Tijdens de wandeling, die start in alle vroegte om 7.00 uur, geniet je van de ontwakende natuur en het zachte ochtendlicht dat zorgt voor mysterieuze kleuren. De gids loodst je door het zompige natuurgebied langs het Haringvliet, dus trek laarzen aan. Geef je oren en ogen goed de kost en neem je verrekijker mee om niets te missen tijdens het vogels kijken. De wandeling duurt ongeveer vier uur.

Aanmelden

Meer informatie en aanmelden kan via de website van Natuurmonumenten: www.natuurmonumenten.nl/tiengemeten onder activiteiten. De excursie begint én eindigt aan het einde van de Groeneweg in Goudswaard. Leden van Natuurmonumenten betalen € 5,00 voor deze excursie, niet-leden € 8,00 en kinderen t/m 12 jaar respectievelijk € 4,00 en € 7,00. Kinderen van OERRR betalen € 4,00.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.