D66 houdt op 19 april eerste Burgertop in Oud-Beijerland

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read

OUD-BEIJERLAND – D66 nodigt inwoners op donderdag 19 april uit voor een burgertop in Oud-Beijerland. Op deze avond staat de inwoner centraal en komen vier actuele thema’s aan de orde: Oude Raadhuis, Theater, Wonen en Herindeling. Iedereen die hierover mee wil praten is van harte welkom.

Waarom deze burgertop? Fractievoorzitter Maurice Pahladsingh: “D66 vindt het belangrijk inwoners vooraf te betrekken bij onderwerpen die er toe doen. Om te luisteren en meningen serieus te nemen. Zo komen we tot betere besluiten. En houden we de afstand tussen bestuur en inwoner zo klein mogelijk.”

De vier onderwerpen zijn niet toevallig gekozen. De toekomst van het Oude Raadhuis bijvoorbeeld: “De gemeente koerst af op een kostbare en ingrijpende verbouwing van ons meest markante monument, waarbij de bibliotheek hoofdbewoner wordt. Terwijl er voor de bibliotheek veel betere locaties beschikbaar zijn. Een riskant experiment. Dat inwoners niet bij de keuze worden betrokken verbaast ons.”

Een ander speerpunt van D66 op gebied van cultuur is de komst van een theater naar het Spuidorp. De tijd is nu rijp meent de partij. “Uit onderzoek blijkt dat het dorpscentrum een cultuurhuis met ruimte voor bijvoorbeeld bioscoop,theater dans en muziek hard nodig heeft. Er is groot draagvlak onder inwoners en verenigingen. De perfecte locatie – het Spuifront/voormalig Mebin – is er al. Nu moeten we doorpakken.”

Het thema Wonen spreekt voor zich. “De woningmarkt is in heel Nederland overspannen, maar voor een sterk vergrijzend gebied als ons eiland is er met name voor jongeren en alleenstaanden geen perspectief meer. Dat betekent innovatief en buiten de kaders denken. Tiny Houses is een mooi voorbeeld waar wij ons sterk voor hebben gemaakt.”

En natuurlijk de herindeling. In april neemt de Tweede Kamer het besluit of de fusie doorgaat. De voorbereidingen zijn allang begonnen, maar inwoners worden niet actief betrokken. Terwijl D66 daar al lang voor pleit. “Het kan niet zo zijn, dat de gemeenten dit achter de schermen even gaan regelen. Weten wat bewoners verwachten en belangrijk vinden is cruciaal. Dat willen we ophalen.”

De burgertop vindt plaats op 19 april vanaf 19:30 in de CSG Sabina van Egmondschool aan de Sportlaan 1b in Oud-Beijerland. Inloop vanaf 19:15. De bedoeling is dat de burgertop in andere kernen een vervolg krijgt.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren