Rhoon drukt Strijen in de gevarenzone

Strijen – In een matige pot voetbal heeft Rhoon door een 1-2 zege een van de laatste strohalmen gepakt om direkte degradatie te ontlopen, maar daardoor de Strijense P G Security Systems equipe in de gevarenzone gebracht en blijft het onderaan in de 2e klasse D een spannende zaak wie uiteindelijk een klasse lager moet spelen. Met nog 7 wedstrijden te gaan liggen nog vele opties open, zowel onderin als bovenin de altijd spannende 2e klasse D.

Met trainer Geert Meijer gewoon op de bank – zijn rode kaart tegen BVCB werd logischerwijs geseponeerd – maar zonder spits Karam Bensedjed, die voorlopig 3 weken van zijn enkel tot de knie in het gips zit, legden beide ploegen een magere pot voetbal op de grasmat, waarbij de Rhoonse aanvallers veel duels wonnen maar het vizier niet op scherp hadden staan en bij een van de schaarse aanvallen Strijen op voorsprong kwam in de 44e minuut toen Alwin van der Werff zijn aktie met een strakke schuiver afrondde.

Na de rust gaf Rhoon gelijk een waarschuwing af toen Vincent Kroon op de lat kopte, maar Strijen kwam toch bijna op een 2-0 voorsprong toen Mark Stam na voorbereidend werk van Glenn Mulder binnenschoot, maar zijn treffer werd afgekeurd wegens vermeend buitenspel. De gelijkmaker viel uiteindelijk toch in de 76e minuut toen een doorgekopte hoekschop voor de voeten van Daniel Wigman belandde die met een volley keeper Natoe dos Santos kansloos liet; waarna in de 85eminuut Strijen kopje onder werd gedompeld door Maurice Heijboer; na een verre uittrap van keeper Bas Oster wist hij vanuit de hoek van het strafschopgebied de bal in de verre hoek te plaatsen langs keeper Natoe dos Santos. In de slotminuut leek Bart Driesse na een slalom door de Strijense defensie de kanaries nog verder onder te dompelen, maar zijn inzet belandde naast de goal.

A.s. zaterdag moet Strijen echt aan de bak tegen SVS. De wedstrijd in Capelle a.d. IJssel begint reeds om 14.00 uur.