Ventura Sport verliest in Zwijndrecht

STRIJEN – Op de ongebruikelijke vrijdagavond moesten de korfballers van Ventura Sport op bezoek bij Conventus in Zwijndrecht. In een matige wedstrijd gingen de Strijenaren met 12-11 onderuit.

De wedstrijd stond oorspronkelijk gepland voor zaterdagavond om half 7, maar werd vanwege het Hoekse Bierfeest in Strijen verplaatst naar de vrijdagavond. Ventura startte moeizaam aan de wedstrijd en keek in het natte Zwijndrecht al snel tegen een achterstand aan. Gedurende de eerste helft kregen de Strijenaren in ieder geval verdedigend meer grip op de tegenstander en wisten ze de achterstand te verkleinen tot 1 doelpunt verschil bij rust: 6-5.

In de tweede helft bracht Ventura de score eerst weer in evenwicht naar 6-6, maar 2 Zwijndrechtse aanvallen later keek men alweer tegen een 8-6 achterstand aan. De Strijense ploeg kwam vervolgens bij 9-9 nogmaals op gelijke hoogte, maar daarna besliste Conventus de wedstrijd met 3 treffers op een rij. Een slotoffensief bracht Ventura nog terug van 12-9 tot 12-11. Daar bleef het echter bij.

“Bij 9-9 had ik er wel vertrouwen in dat we de wedstrijd toch nog in ons voordeel gingen beslissen, maar dan zijn we aanvallend te slordig en ongeduldig om toe te slaan en krijgen we bovendien verdedigend een paar ongelukkige doelpunten tegen”, aldus Ventura coach Marcel Versteeg. “Over de hele wedstrijd gezien hebben we zowel individueel als in teamverband te weinig laten zien om aanspraak te kunnen maken op een goed resultaat.”

Doelpuntenmakers Ventura Sport: Arnold in ’t Veld 3x, Siebe Buitendijk 3x, Thomas Zoeter 2x, Sanne Buitendijk 1x, Marlijn Schaap 1x, Lennert Leunis 1x.