Keeper Natoe dos Santos houdt Strijense voorsprong vast

84

STRIJEN – Met 3 flitsende reddingen in de slotfase zorgde Strijens’ keeper Natoe dos Santos ervoor dat de Technische Unie equipe geen tegentreffer om de oren kreeg en via de al vroeg verkregen 1-0 voorsprong drie punten -die als bonuspunten genoteerd werden – op het saldo bijgeschreven kon worden.

De wedstrijd begon verrassend. Al in de eerste minuut zag Karam Bensedjed keeper Lorenzo van Trijp ver voor zijn doel staan en vanaf de middenlijn leek hij hem met een prachtige boogbal te verrassen; de bal verdween wel over hem heen maar belandde naast de verkeerde kant van de  paal.

In de 15e minuut zette Desi Sanderse met een splijtende dieptepass Dion van Kralingen vrij voor keeper van Trijp en met een strakke schuiver bracht hij de 1-0 voorsprong op het scorebord. Lang leek Strijen niet te kunnen genieten want uit een van de vele aanvallen  kwam Giliomar Leona vrij voor het Strijense doel, maar zijn inzet ketste via de binnenkant van de paal terug in het veld.   Charlois zette Strijen onder druk via de ervaren Ronnie Nouwen, Brian Leons en Celcius Grant, maar de sterke verdediging voorkwam averij,  terwijl Strijen slechts via uitvallen gevaarlijk was en spits Pascal Burger niet in stelling gebracht kon worden.

In het begin van de tweede helft leek Sjoerd van der Pers zijn harde werken te belonen, maar zijn inzet werd door keeper van Trijp uit de hoek getikt en verdween een inzet van Charlois’kwelgeest Celcius Grant net naast het doel. Het was pompen of verzuipen via een stortvloed van  Rotterdamse aanvallen maar keeper Natoe dos Santos zorgde met enkele geweldige reddingen dat de 3 punten in Strijen bleven. Scheidsrechter Groenendijk uit Middelharnis leidde het duel op voortreffelijke wijze.

A.s. zaterdag speelt Strijen al om 14.00 uur in Capelle aan de IJssel tegen het langzaam op gang komende SVS.    


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.