Column: “ECHTELIJKE RUZIE”

757
Foto: Piershil.com

En daar was ik getuige van een echtelijke ruzie midden in een idyllisch polderlandschap in de Hoekschewaard ..

Daar waar anders de rust en stilte overheerst was het nu een drukte van jewelste! Een bijzonder smal landweggetje met aan beide kanten een sloot deed dienst als doorgaande weg ivm wegafsluiting. Een sluiproute ! Nou dat was het ! Ook ik maakte er gebruik van en kwam nauwelijks vooruit ! Een middenklasse auto met caravan en vrachtauto hadden een ontmoeting op dat piepkleine smalle pad door het weiland . Ondertussen had zich een file gevormd ,niemand kon een kant op…. “Waar mo je heen mevrouwtje ” vroeg een oud baassie met een pokdalig, gebruind gezicht, pet, sigaar , bretels en klompen zittend op z’n fiets. “Niet de piepers controleren iedergeval die volop in bloei stonden “Daar was ik namelijk inmiddels tussen beland om wat ruimte te maken …”lucht in de chaos ” zeg maar ..Mijn autootje stond met z’ n neus richting het paars kleurende veld. .. Ik had wel es slechter uitzicht gehad .”

“HYSTERISCH”

Ondertussen een geschreeuw om me heen…Een dame probeerde haar man op hysterische wijze duidelijk te maken hoe de caravan in de berm te parkeren. Tegelijkertijd stond ze wild zwaaiend met haar armen en benen het verkeer een soort van te regelen , driftig met haar vinger op haar voorhoofd te tikken richting de chauffeur van de vrachtauto, haar rok naar beneden te trekken omdat de wind er onder sloeg, en sommeerde ze de kinderen achter in de auto rustig te blijven .

Je kon duidelijk zien dat ze aan vakantie toe was. Uitrusten op de boerencamping een paar honderd meter verderop . Haar man hing als een slang uit het autoraam kijkend naar de wielen van de caravan , liet spontaan z’n vinger aan z’n vrouw zien waarna hij bulderend liet weten z’n best te doen om op het vakantieadres te komen maar dat er wat auto ‘s “in de weg” stonden . Toen ook nog de eigenaar van de boerderij in de buurt er zich mee ging bemoeien was de film kompleet ! De toegenomen automobilisten probeerde hun claxon uit, een lawaai van jewelste!

 Sommige gebaarde door te rijden ….Wat een opluchting moet dat geweest zijn voor deze vakantiegangers toen zij uiteindelijke op ludieke wijze – de dame liep namenlijk voor de auto )- hun weg weer konden vervolgen . Of ik dit had willen missen ? Zeker niet ookal was ik een half uur later thuis dan gepland !

Anita van Bruggen

Fotografie Ingeborg van Bruggen

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.