Strijen keihard onderuit bij SVS

139

Capelle aan de IJssel – Strijen zit duidelijk na de winterstop in de hoek waar de klappen vallen. Slechts enkele gelijke spelen zorgen ervoor dat de P G Security Services equipe inmiddels naar de 11e plaats is afgezakt en met nog 6 wedstrijden te gaan wordt het billen knijpen voor de kanaries. Weliswaar kennen zij op de concurrenten Piershil en VDL nog resp 2 en 3 punten voorsprong, maar a.s. zaterdag staat de wedstrijd VDL-Piershil op het programma en over enkele weken staat de Hoekschewaardse kraker Piershil-Strijen op het programma.

In Capelle a.d. IJssel kwam Strijen na 10 minuten op achterstand toen de opstuitende bal op het keiharde kunstgrasveld niet rigoureus werd weggewerkt en Chris v.d. Graaff hiervan profiteerde door keeper Natoe dos Santos met een schuiver in de hoek te verschalken. In de 30e minuut kwam Strijen verdiend op gelijke voet met SVS; een verre ingooi van Desi Sanderse belandde voor de voeten van Colin van der Berg, die zich vrijspeelde en de bal hoog in het doel knalde.

Het breekpunt van de wedstrijd kwam in de 54eminuut toen Alwin van der Werff de rode kaart voorgechoteld kreeg; na een duel landde de opspringende van der Werff op het been van de tegenstander, waarvoor scheidsrechter van Honk hem het rode kartonnetje voorhield. SVS rook dat er kansen waren in de man-meer situatie en drukten dit in de 64e minuut uit in de voorsprongstreffer; nadat een kopbal tegen de lat balandde wist Jamie Velthaak de bal in de rebound binnen te werken.

Het volop op de aanval spelende Strijen kreeg uiteindelijk met 2 snelle counters het deksel op de neus. In de 78e minuut scoorde Max Teeuwen de 3-1 en in de 90e minuut bepaalde Silvio van Gelderen de eindstand op 4-1.

A.s. zaterdag speelt Strijen thuis om 14.30 uur de belangrijke wedstrijd tegen het altijd lastige Alexandria ’66 en weet dat het de komende weken de broodnodige punten moet pakken om niet in de problemen te komen.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.