Karter Kevin Stehouwer uit Strijen geeft niet op en krijgt loon naar werken: P3 in koningsklasse!

Redactie Hoeksch Nieuws
5 Min Read
Kevin tussen de dames - Foto Bas Kaligis/RaceXpress.nl

Ook in het karten is de ene dag de andere niet, zo weet Kevin Stehouwer sinds afgelopen weekeinde maar al te goed. Zaterdag zat de coureur uit Strijen (17) nog scheldend in zijn kart, een dag later stond hij op het podium in de koningsklasse KZ2. Met zijn derde plaats in de finale is hij het NK dus toch nog uitstekend begonnen. En dat in zijn debuutjaar in de klasse.  

“Het is mijn eerste jaar, een leerjaar. Om dan zo’n resultaat te behalen… Dat is hartstikke mooi.” Kevin kon het maar amper geloven. Zeker gezien zijn verre van optimale zaterdag. “Toen liep het nog voor geen meter. In de kwalificatie was ik tiende. Ik wil de kart het liefst op de vuilnisbelt kieperen. Maar een dag later heb ik opeens het licht gezien. Het begon ineens te lopen.”

Een verklaring voor die plotse vorm had hij niet echt. “Ik heb gewoon goed geslapen, en vandaag was het goed focussen en volle bak ertegenaan”, zei hij. “Tijdens de prefinale gebeurde er hier en daar wat, crashes. Daar heb ik mooi omheen kunnen rijden. Ik heb een paar rijders ingehaald. Uiteindelijk ben ik zo vierde geworden. Iemand voor me werd na de race gediskwalificeerd en had ik P3.”

En dus mocht Kevin de finale als derde starten. “Bij de start zakte ik terug naar vier. Maar de nummer drie naast me gleed een beetje. Ik had me goed gepositioneerd om er in de volgende bocht langs te steken en dat lukte. Toen lag ik dus weer derde en daarna heb ik mijn plek behouden.” En dat betekende een topbegin van het NK voor Kevin met de nodige punten.

Overigens golden de wedstrijden van afgelopen weekeinde tevens als de tweede ronde van de BeNefit League. Dat kampioenschap over twee weekeindes organiseerde NK-organisator Chrono samen met de organisatie van het BMC-kampioenschap. Tijdens zijn eerste race voor het BeNefit-kampioenschap in Mariembourg kon Kevin nog niet zover voorin meedoen. “Toen moesten we met de nieuwe kart, de CRG, nog de juiste afstelling vinden. Dat weekend ging het daardoor wat minder.”

Nu is hij dus op de goede weg. Hij heeft topmateriaal van zijn team Hanssen Motorsport en aan hemzelf zal het ook niet liggen. Kevin traint elke week in de kart en zit ook nog eens vijf dagen per week in de sportschool.

“Voor deze klasse moet je gewoon trainen, anders kom je er niet vooraan bij. Ook proberen we zoveel mogelijk wedstrijden mee te pakken. Daarom rijden we naast het NK ook het DKM in Duitsland. Het gaat steeds beter. Gisteren was er wel veel teleurstelling, maar dat hoort er allemaal bij.”

Dat hij lichamelijk superfit is, helpt hem uiteraard, maar niet zoveel als hij had gehoopt. “Het blijft altijd zwaar, racen in deze klasse. Het hobbelen op de baan, je moet met de ene hand sturen en met de andere hand schakelen. Dat is zo zwaar. Heel veel mensen denken dat het alleen gas geven en sturen is. Nou, die moeten dit maar eens proberen.”

Met Joey Hanssen als teambaas heeft hij een heel goede mentor gevonden. De Limburger is veelvoudig Nederlands kampioen in de KZ2. “Hij zorgt ervoor dat ik altijd heel goede, krachtige motoren tot mijn beschikking heb. Op het rechte stuk komen ze me eigenlijk niet voorbij. En Joey heeft als rijder zoveel ervaring. Hij weet precies wat hij me moet vertellen, zodat je het zo snel mogelijk leert. Ik kan ook veel van hem leren. Je moet het dan natuurlijk nog wel doen.” En dat is hij uiteraard vast van plan.

Kevin bedankt Hanssen Motorsport en zijn vader.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.