Ventura Sport deelt de punten met OEC

STRIJEN – In een moeizame wedstrijd heeft Ventura Sport de punten moeten delen met tegenstander OEC uit Helmond. Achteraf was het wellicht een terechte uitslag gezien het spelbeeld en scoreverloop, maar er waren wel degelijk winstkansen. De wedstrijd eindigde bij 14-14.

De heenwedstrijd was een doelpuntrijke wedstrijd met in totaal 45 doelpunten, destijds won Ventura Sport met 21-24. Zo makkelijk als ze toen vielen ging het afgelopen zaterdag niet. De afronding was te ondermaats en te vaak verzande de thuisploeg in een schotsaanvallen, waardoor de verdediging constant onder druk kwam te staan. Gelukkig was de tegenstander ook niet in haar beste doen en ging de eerste helft gelijk op, de rust werd bereikt met 8-9.

Na rust eigenlijk hetzelfde spelbeeld, met name aan de Strijense kant. De tegenstander uit Helmond was in staat om wel de korf te vinden, waar de productie van Ventura Sport even stokte. Bij een tussenstand van 9-12 moest Ventura Sport in de achtervolging. Hierna kwam Ventura Sport weer iets beter in de wedstrijd en kwam langszij tot 13-12. Helaas stokte de aanvallende drift en met kansen op 14-12 was het toch OEC dat de stand weer gelijk trok. Beide ploegen wisten in de laatste 15 minuten slechts een keer te scoren waardoor de eindstand 14-14 op het scorebord werd gezet.

Al met al wist de ploeg van trainer Arie Kranendonk met hard werken er een punt uit te slepen, hierdoor is de ploeg zo goed als veilig met nog 4 wedstrijden te spelen. Wanneer de volgende wedstrijd in winst wordt omgezet dan is Ventura Sport verzekerd van het spelen van 3e klasse volgend seizoen. Al staat de lastige wedstrijd tegen NIO op het programma, een tegenstander waar men in de zaal nog 2 keer van verloor. Tijd om revanche te nemen op deze ploeg en dat moet ook kunnen, want de ploegen zijn redelijk gelijkwaardig. De wedstrijd begint om 16.00 uur in Rotterdam.

Doelpuntenmakers: Arnold in’t Veld 4, Nathan Vissen/Lennert Leunis 3, Lotte Buitendijk 2, Siebe Buitendijk/Steven Heesterman beiden 1.