Onafhankelijke Hoeksche Waard: Grote kansen voor de Hoeksche Waard

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read

Elk nadeel heeft zijn voordeel. Nu de samensmelting van de Hoeksche Waardse gemeenten een bijna voldongen feit is gloort er, na een gevoel van burgerbedrog en eigenbelang van provincie en oude politiek, een geweldige toekomst voor ons eiland.

Met voldoende stemmen kunnen wij, Hoeksche Waarders, een eigen koers gaan varen gedreven door een nieuwe wind. De Hoeksche Waard kiest voor zichzelf en neemt daarmee verantwoordelijkheid op het gebied van energie, duurzame drooglegging, huisvesting, voedsel, groen en recreatie en creëert daarmee een zonnige toekomst voor een nieuwe generatie.

Recent is een vacature geplaatst voor 2 directeuren die in opdracht de ambtelijke organisaties moeten samenvoegen. Kan zo moeilijk niet zijn. Er wordt niet gefuseerd doch de 5 gemeenten worden opgeheven en de nieuwe gemeente Hoeksche Waard wordt gesticht. Ouder dan 60 jaar vloeit af en wordt bekostigd door het ABP. Er wordt een flexibel organogram samengesteld en alle burgers kunnen solliciteren naar de beschikbare functies voor een maximaal dienstverband van 10 jaar waarin behoudt van kennis en kunde binnen de ambtelijke organisatie prevaleert doch niet bindend is.

5 burgemeesters kiezen zelf uit hun midden een dapper waarnemend bestuurder die aan de volgende criteria voldoet:

  • De Hoeksche Waardse burgers voorop stellen in hun besluitvorming.
  • Zelfbewust en vrij van religieuze dogma’s waardoor breed moraal.
  • Duidelijke persoonlijke visie mbt opwekking van energie en drooglegging ongeacht hun banden met de provinciale structuur en eventuele gevolgen voor hun ambtelijke carrière met de voornaamste doelstelling dat alle duurzaam opgewekte energie de veiligheid van de polder garandeert en het overschot direct ten goede komt van de burgers, bedrijven, instellingen en verenigingen in de Hoeksche Waard
  • Progressief strategisch futuristisch zodat de Hoeksche Waard een aanzuigende werking krijgt op jonge mensen en bedrijven, het gunnen in vergunningen voorop staat zodat een maatschappij ontstaat waarin ondernemerschap plezier genereert en een mooie toekomst in plannen weerspiegeld ziet.
  • Binding ervaart met agrariërs en het belang van hen als voedselvoorzieners onderschrijft, weegt en ondersteunt zonder te verschuilen achter elders geproduceerde regelgeving.
  • Voelhorens om oneigenlijke belangenverstrengelingen waar te nemen, aan te snijden en elimineren.

Kortom: Durf.

De toekomst lacht ons tegemoet.

Stem 21 november: Onafhankelijke Hoeksche Waard.
Lees: “de Druppel”.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.