Wethouder Pieter Paans verlaat Cromstrijen en gaat als Wethouder aan de slag in Papendrecht

467

Cromstrijen – Wethouder Pieter Paans (CDA Cromstrijen) is beoogd wethouder in de gemeente Papendrecht.Na 16 jaar actieve dienst in de gemeentepolitiek van Cromstrijen, waarvan de laatste 4 jaar als wethouder, verruilt hij deze gemeente voor een nieuwe uitdaging waar hij samen met o.a.  Burgemeester Aart-Jan Moerkerke die tot 2016 burgemeester in Strijen was en sindsdien Burgemeester in Papendrecht is.

Oud Strijen Burgemeester Aart-Jan Moerkerke stapte in 2016 al over naar de gemeente Papendrecht

“Met heel veel plezier neem ik deze stap” aldus Paans, “ik heb het heel goed naar mijn zin in Cromstrijen. Samen met maatschappelijke partners en ondernemers is veel bereikt; daar ben ik trots op. Maar sommige kansen kan je niet aan je voorbij laten gaan. Papendrecht en de regio Drechtsteden bieden mij persoonlijk en inhoudelijk een heel mooi perspectief.  De ervaring die ik heb opgedaan in Cromstrijen en de Hoeksche Waard, kan ik inzetten in dit gebied. Ik kijk er naar uit om met het wethouderschap in de nieuwe gemeente te starten.”

De gemeenteraad van Papendrecht neemt in een extra vergadering op 25 mei 2018 een besluit over de benoeming van de wethouders. De toekomst als wethouder in Cromstrijen was zeer onzeker omdat per 1 januari 2019 als het besluit door de Eerste Kamer komt de gemeente Cromstrijen opgaat in de nieuwe gemeente Hoeksche Waard.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.