Herdenking bij het luchtoorloog monument Hoeksche Waard

197

OUD-BEIJERLAND – Op zaterdag 26 mei vindt de herdenking plaats bij het Monument Luchtoorlog Hoeksche Waard, als eerbetoon aan de Nederlandse en geallieerde vliegtuigbemanningen die voor onze vrijheid zijn gestorven.De herdenking bij het monument, op de kruising Zalmpad/Anthonie van Leeuwenhoekstraat, begint om 10.00 uur

Locatie Antonie van Leeuwenhoekstraat  bedrijven terrein de Bosschen in Oud-Beijerland

 • 09.00 uur Ontvangst nabestaanden ,gasten en genodigden in museum Klein Profijt door Jan van Tol.
 • 10.00 uur moeten de voertuigen van  Keep Them Roling opgesteld staan aan beide zijden van het monument.
 • 09.45 vertrek vanuit Klein Profijt naar herdenking locatie.
 • 10.00 uur scouting uit Oud-Beijerland en kinderen van groep 8 van basisschool de Klinker uit Oud-Beijerland komen vanuit het scoutinggebouw naar de herdenking locatie vooraf gegaan door leden van de doedelzakband Saint Andrews pipe band uit Rotterdam en stellen zich op bij de monumenten en een aantal kinderen van de basisschool bij het digitale monument. De kinderen brengen vanuit het scouting gebouw de 3 QR code tegels die later door nabestaanden in het digitale monument gelegd worden.
 • 10.00 uur Landen vlaggen worden door jongens/meisjes van de scouting half stok gehangen (actie Anton de Man) Bij de eerste 4 vlaggenmasten twee scouts om de vlaggen half stok te hijsen. Daarna door dezelfde scouts de volgende 4 vlaggenmasten de vlaggen half stok. Na hijsen van vlaggen half stok blijven de 8 scouts bij een van de landenvlaggenmast staan
 • 10.10 uur Welkom woord uitgesproken  door de voorzitter van de stichting “Monument Luchtoorlog Hoeksche Waard 1940-1945” Jan van Tol. Tevens ceremonie meester
 • 10.15 uur Namens de gemeentebesturen van de 5 gemeenten in de Hoeksche Waard spreekt burgemeester drs. S. Stoop van de gemeente Korendijk
 • 10.25 uur Blazen van de last post en aansluitend 2 minuten stilte afgesloten met het blazen van reveille door een hoornblazer van de Chr. muziekvereniging De Bazuin uit Oud-Beijerland De doedelzakband speelt na het blazen van reveille het Lament
 • 10.35 uur. Leggen van de QR code tegels in het digitale monument door Familie Hanney, vervolgens familie Wood en James Roberts en als laatste familie James. De tegels worden aangereikt door de kinderen van de basisschool die indien nodig ook helpen bij het leggen van de tegels . Voordat de families de QR code tegels leggen zal ceremoniemeester Jan van Tol informatie geven over de namen op de te leggen tegels. Dat zal zijn per tegel  Tijdens leggen speelt het koper ensemble van Chr. Muziekver. De Bazuin koraal muziek
 • 10.50 uur Het leggen van de kransen en bloemstukken. Deze worden aangereikt door de scouting.  
 • 11.10 uur Hijsen van landen vlaggen in top door de scouting en het spelen van het Wilhelmus door een koper ensemble van de Chr. Muziek vereniging De Bazuin uit Oud-Beijerland,
 • 11.15 uur doedelzakband speelt Amezing Grease
 • 11 20 uur Dankwoord uitgesproken door de voorzitter van de stichting Jan van Tol.
 • 11.30 terug naar Klein profijt om nog wat na te praten.

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.