Tiny Houses mogelijk bij de ‘Zuiderrotonde’ (tegenover sportpark Kikkershoek)

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
De mogelijke nieuwe locatie voor de Tiny Houses - Foto Google Streetview

OUD-BEIJERLAND – Na gedegen onderzoek heeft het gemeentebestuur van Oud-Beijerland het oog laten vallen op de ‘Zuiderrotonde’ (tegenover sportpark Kikkershoek) als mogelijke locatie voor het plaatsen van Tiny Houses.

De Zuiderrotonde komt als meest geschikte locatie naar voren na een onderzoek naar onder meer de impact op de flora en fauna, de akoestiek en de kwaliteit van de bodem. Wethouder Piet van Leenen: “De Zuiderrotonde is een uitstekende locatie voor de Tiny Houses. Het terrein heeft nu nog geen functie, is al ontsloten en het draagt bij een groene entree van Oud-Beijerland.” Naast de Zuiderrotonde zijn ook de Zinkweg/Rembrandtstraat en de Kleiput onderzocht als mogelijke plek voor de Tiny Houses. Deze drie locaties kwamen als meest kansrijk naar voren na een QuickScan van 25 locaties.

Voordelen

Op basis van het onderzoek blijkt dat alle drie locaties in principe geschikt zijn voor de ontwikkeling van Tiny Houses. Omdat de locatie aan de Zuiderrotonde het meest geschikt is, wordt deze dan ook als eerste ontwikkeld. De overwegingen zijn dat de locatie nu nog geenfunctie heeft, er al een ontsluitingsweg ligt en er ruimte is om te parkeren. Daarbij heeft de aan te leggen geluidswal positieve effecten voor de woningen achter deze locatie. Ook dragen de Tiny Houses bij aan een verbeterde groene entree van Oud-Beijerland en aan het profiel van gezinseiland dat innoveert met nieuwe manieren van wonen.

 

Toekomst

Of er in de toekomst nog meer Tiny Houses worden ontwikkeld in Oud-Beijerland is niet bekend. Wel blijft de Zinkweg/Rembrandtstraat als mogelijke vervolglocatie bestaan. De Kleiput blijft gezien de grotere complexiteit verder buiten beschouwing als potentiele plaats voor Tiny Houses.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.