PIERSHIL – Piershil heeft een puntje over gehouden aan het thuisduel tegen promovendus SVS uit Capelle aan den IJssel. Na een kabbelend begin en een spetterende slotfase zorgde de 2-2 einstand voor gemengde gevoelens in beide kampen. De eerste helft was er een om snel te vergeten. SVS probeerde zonder veel overtuiging de prima seizoenstart een vervolg te geven, Piershil was zoekende en had problemen om structuur aan te brengen in het spel. ,,Meer strijd dan vorige week, we hebben hard gewerkt. Die van Geert zou welkom zijn geweest, maar we moeten ook tevreden zijn”, aldus Piershil trainer Richard Verhoeven.

Een invalbeurt van Geert Bakker, na zestig minuten spel, veranderde alles aan het voortkabbelende duel. Eerst kwamen de bezoekers vanaf de stip op 0-1, Nick Peeters trapte raak. Tien minuten later kon Jan Jaspers eenvoudig gelijk maken (1-1), na een strakke voortzet van Bakker. Piershil kreeg zin in meer, maar tien minuten voor tijd kwam een van richting veranderd schot van Joran van Opstal in het dak van het Piershilse doel: 1-2. Enkele minuten later was het alweer gelijk, toen Geert Bakker als in z’n beste dagen door de defensie sneed: 2-2. Hij leek de held van de dag te worden in de laatste minuut, zijn diagonale inzet belandde echter op de binnenkant van de paal. De heldenrol kwam daarna doelman Peter Konings toe, hij stopte de tweede strafschop van Nick Peeters en stelde het puntje veilig.