Realisatieovereenkomst voor nieuwe Open Waard in Oud-Beijerland

0
145

Foto ondertekening ROKOUD-BEIJERLANDOp maandag 17 november zetten HW Wonen en gemeente Oud-Beijerland een handtekening onder de anterieure koop- en realisatieovereenkomst Open Waard. Met deze overeenkomst komt de realisatie van de nieuwe Open Waard weer een stap dichterbij. De huidige Open Waard is hard aan vernieuwing toe. De woon- en leefomstandigheden van de bewoners voldoen niet meer aan de huidige eisen.

Overdracht

In de gesloten koop- en realisatieovereenkomst zijn de wederzijdse verplichtingen tussen gemeente en HW Wonen vastgelegd. Ook is hierin de wederzijdse overdracht geregeld van gronden. De overeenkomst is gesloten vanwege de plannen van HW Wonen om de huidige Open Waard te vernieuwen. Het geldende bestemmingsplan moet hiervoor worden gewijzigd.

Plannen: een kwalitatieve woonservicezone

HW Wonen, Alerimus en gemeente Oud-Beijerland werken samen aan een nieuwe Open Waard. Een Open Waard als kloppend hart van Zoomwijck. Een plek waar jong en oud, gezond en hulpbehoevend zich thuis voelen, maar ook een plek waar mensen alles op het gebied van zorg vinden en alles wat een wijk doet leven: een supermarkt, een gezondheidscentrum met onder andere huisartsen en apotheek, bakker en een restaurant met activiteitenruimte. Op deze manier blijven deze basisvoorzieningen ook in de toekomst voor de wijk behouden en wordt er ingespeeld op de veranderingen op het gebied van zorg en welzijn.

Op het levendige plein tussen het woon- en zorggebouw is ruimte voor ontmoeting tussen bewoners van de Open Waard en bewoners van de wijk. Op de begane grond van de gebouwen bevinden zich winkels en maatschappelijke voorzieningen (onder andere een buurthuis). Vanaf het ontmoetingsplein wandelen bezoekers rechtstreeks het restaurant en het gezondheidscentrum binnen. Eén gebouw heeft een hoogteaccent.In deze nieuwe Open Waard ervaren mensen een warm welkom. Het is een opvallende en vooral eigentijdse verschijning, die in Zoomwijck thuis hoort en de wijk verder zal versterken.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.