19 mannen en 12 vrouwen in de leeftijd van 26 tot 70 jaar ronden cursus Politiek Actief af!

0
175

HOEKSCHE WAARD – De cursus ‘Politiek Actief’ die op verschillende locaties binnen de gemeenten van de Hoeksche Waard werd gegeven, is ten einde. De deelnemers aan deze cursus hebben in vijf avonden inzicht gekregen in hoe de lokale politiek werkt. Naast praktische opdrachten waren er onder andere presentaties van lokale gastdocenten en ontmoetingen met lokale politici. De cursus werd afgesloten met het bijwonen van een raadsvergadering.

De 31 cursisten, waarvan 19 mannen en 12 vrouwen in de leeftijd van 26 tot 70 jaar, konden daarbij zelf kiezen welke raadsvergadering ze bijwoonden. Een deel van de groep heeft gisteravond na afloop van de vergadering het certificaat van deelname van Prodemos in ontvangst genomen.

De cursisten geven aan een beter beeld te hebben van hoe de lokale politiek werkt en wat er bij het werk van een raadslid komt kijken. Dit helpt bij het beter kunnen volgen van de lokale politiek. Een deel van de cursisten is blij met de opgedane kennis en een ander deel van de cursisten is zelfs zo ver dat hij of zij wel iets in de lokale politiek in de Hoeksche Waard zou willen betekenen.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.