Kruispunt Spuidijk-Zinkweg-Molendijk-Beneden Molendijk in Oud-Beijerland op de schop

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

OUD-BEIJERLAND – In de maand juli wordt het kruispunt Spuidijk-Zinkweg-Molendijk-Beneden Molendijk aangepast. Hiermee zal de de verkeersveiligheid, met name de oversteekbaarheid voor de voetganger en fietser verbeteren/

Het kruispunt Spuidijk-Zinkweg-Molendijk-Beneden Molendijk wordt voorzien van nieuwe bestrating en/of nieuwe asfaltverharding. Omdat door het zwaar verkeer schade aan de bermen wordt veroorzaakt, worden deze met verhardingsmateriaal verstevigd.

Om de voet- en fietsoversteken ter hoogte van de Molendijk en de Zinkweg herkenbaarder te maken voor het gemotoriseerd verkeer, worden deze uitgevoerd in een rode kleur asfalt. De aanwezigheid en voorrang voetganger en fietser wordt hiermee benadrukt.

Het voet-/fietspad tussen de Molendijk en Zinkweg wordt verbreed. Zo ontstaat er in beide richtingen meer ruimte voor de fietser om te passeren. De wegbreedte aansluiting Beneden Molendijk wordt enigszins versmald en past zo beter bij de uitstraling van een woonstraat.

De Rustburg-locatie blijft bereikbaar. Gedurende het asfalteren van de aansluiting Zinkweg in de nachtelijke uren is de doorgang voor het gemotoriseerde verkeer korte tijd gestremd.

Het straatwerk wordt uitgevoerd in de week van maandag 2 juli t/m vrijdag 20 juli 2018. De asfalteringswerkzaamheden worden op dinsdag 17 en woensdag 18 juli vanaf 23.00uur in de nachtelijke uren uitgevoerd. In geval door weersomstandigheden de voortgang van het werk tegenzit, is het onvermijdelijk dat de het werk meer tijd in beslag neemt. Tijdens de afsluiting van het kruispunt wordt het verkeer door middel van routebordjes omgeleid.

De werkzaamheden op het kruispunt Spuidijk-Zinkweg-Molendijk-Beneden Molendijk hebben geen invloed op de dienstregeling van vervoersmaatschappij Connexxion. De lijndiensten lopen ook geen vertraging op.

Over de verkeersmaatregelen op het kruispunt zijn de calamiteitendiensten geïnformeerd (politie, brandweer en ambulancedienst).


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren