Rabobank sluit aan bij samenwerking in de Hoeksche Waard om schulden te voorkomen

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

HEINENOORD – Rabobank Het Haringvliet sluit zich als nieuwe partner aan bij de samenwerking in de Hoeksche Waard om schulden te voorkomen. Op 21 juni is de bank toegetreden tot het convenant tussen de vijf gemeenten in de Hoeksche Waard, HW Wonen, Dienst Gezondheid & Jeugd, Humanitas, Welzijn Hoeksche Waard en Werk & Inkomen Hoeksche Waard. De andere deelnemers aan het convenant hebben eerder dit jaar in januari hun handtekening onder de afspraken gezet. 

Voorkomen van schulden en huisuitzettingen
“Op initiatief van WIHW werken de partners samen om schulden en huisuitzettingen in de Hoeksche Waard te voorkomen”, vertelt WIHW-teamleider Cobie Mostert. “Samen willen we mensen zo vroeg mogelijk ondersteunen bij financiële en sociale problemen. We zijn blij met het aansluiten van de Rabobank en kijken uit naar een prettige samenwerking.”

Zelfredzaam
Rabobank Het Haringvliet wil inwoners helpen zelfredzaam te zijn als het om bankzaken gaan. Bovendien draagt de bank op verschillende manieren bij aan het voorkomen van schulden. Coöperatie-adviseur Jan Verhage: “Onze bank verzorgt bijvoorbeeld workshops over veilig (internet)bankieren, geeft gastlessen op basis- en middelbare scholen en we geven natuurlijk advies aan klanten bij betalingsachterstanden.” Ook brengt de Rabobank mensen met problemen in contact met de andere samenwerkingspartners. Met de landelijke campagne ‘Straks heb je het nodig’ wil de Rabobank mensen ervan bewust maken dat sparen voor de toekomst voor iedereen erg belangrijk is.

Workshop ‘Slimmer met geld‘ met budgetcoach Eef van Opdorp
Een voorbeeld van een activiteit van de Rabobank is de workshop ‘Slimmer met geld’ met de bekende budgetcoach Eef van Opdorp uit het tv-programma ‘Uitstel van executie’. Zij komt op woensdagavond 27 juni naar het Rabobankkantoor in Heinenoord en geeft onder meer praktische besparingstips. Iedereen die interesse heeft, kan zich voor de workshop aanmelden via www.rabobank.nl/hhv.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren