Modderdag op De Blieken in Klaaswaal

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read

Klaaswaal – Tijdens de nationale modderdag op 29 juni konden de kinderen van De Blieken zich helemaal uitleven. Er werd met modder geverfd, met modder geschminkt en modderwater werd gezuiverd. Maar het allerleukst was natuurlijk een duik in het modderbad op zoek naar de schat. Ook bij moddervoetbal zagen we de mooiste slidings door de modder.

Ook de kinderen van het kinderdagverblijf leefden zich uit. Vanaf de glijbaan gleden zij zo het modderbadje in. Na de voetbalwedstrijdjes van de grote kinderen durfden ook sommige kleintjes door de dikke modder van het moddervoetbalveld te banjeren.

Vader Jan, een landbouwer, had gezorgd voor een flinke hoeveelheid klei om de beste modder te kunnen maken. Gelukkig zorgde hij ook voor een speciale douche, zodat alle kinderen weer zo schoon mogelijk naar huis konden.

Buiten spelen en lekker vies worden is goed voor de ontwikkeling van kinderen. In 2009 ontstond het idee voor Mud Day. In 2013 werd dit initiatief naar Nederland gehaald om kinderen de ervaring van buiten spelen in de natuur mee te geven.

 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren