Staking streekvervoer: Dit weekend ook geen bus, vanaf maandag alleen bussen tijdens de spits

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read

HOEKSCHE WAARD – De staking in het openbaar streekvervoer in Nederland gaat door. Ook dit  weekend zullen in grote delen van regio Rijnmond en de rest van Nederland minder (of geen) bussen rijden. 

Vanaf maandag zullen alle bussen in de regio Hoeksche Waard tijdens de spitsuren gewoon rijden. Tussen 6:00 en 10:00 uur en tussen 15:00 en  19:00 uur zullen buschauffeurs niet staken. Dat heeft vakbond FNV bekend gemaakt. Buiten de spits blijft de vakbond buschauffeurs oproepen het werk neer te leggen.

“Ongelooflijk balen dat het zo moet”, reageert FNV-onderhandelaar Paula Verhoef. “Maar er moet echt iets gebeuren aan de belachelijke werkdruk in het streekvervoer.”

De chauffeurs en machinisten willen meer pauzes, minder werkdruk en een hoger loon. De werkgevers zeggen dat ze daaraan deels tegemoet willen komen, maar volgens de bonden gaat dat nog niet ver genoeg. Beide partijen zitten op dit moment niet met elkaar aan tafel. Het is dan ook onduidelijk wie welke stap moet zetten om tot een akkoord te komen.

 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren