College Cromstrijen vraagt raad ‘groen licht’ vervanging zwembad Numansdorp

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read

Numansdorp – – Als het aan het college van Cromstrijen ligt, komt het zwembad ‘De Waterstee’ op het sportterrein aan de Meestooflaan in Numansdorp. “Met een vernieuwd zwembad op een goed bereikbare locatie behouden wij een belangrijke functie voor onze gemeente,” aldus wethouder Pieter van der Meer. “Het huidige zwembad is bouwtechnisch en sporttechnisch verouderd en dringend aan vervanging toe. Niets doen is geen optie. Daarom vragen wij de raad om groen licht zodat wij onze inwoners straks een mooi en modern zwembad kunnen bieden dat voor de komende decennia ruimte biedt aan zowel onze grote en kleine recreatie- en wedstrijdzwemmers.”

In het begin van dit jaar startte de gemeente een onderzoek naar de mogelijkheden om het zwembad te vervangen. Het voorstel is het realiseren van een zwembad dat bestaat uit een wedstrijdbad met beweegbare bodem en een peuter/kleuterbad. Door het zwembad te voorzien van diverse maatregelen op het gebied van duurzaamheid en energieverbruik leidt dit tot een aanzienlijk lagere exploitatielast.

 

Locatie Meestooflaan | In maart 2017 stelde de gemeenteraad het accommodatiebeleid vast. Hierin is het uitgangspunt een up-to-date accommodatiebestand, met oog op de toekomst, waarbij inhoudelijke onderlinge versterking een van de uitgangspunten is. Omdat het huidige zwembad hier niet meer aan voldoet, is gekeken naar een andere locatie. Uit het onderzoek blijkt dat het zowel financieel als ruimtelijk mogelijk is om het oude bad aan de Nassaustraat te vervangen door een compact bad op het sportterrein aan de Meestooflaan. Een schaatsbaan en beachsport kunnen, net zoals de jeu de boules op het terrein blijven. De wijze waarop dit het best ingepast kan worden wordt later in overleg met de verenigingen en de omwonenden bekeken. Een belangrijk punt van aandacht is hoe het verkeer rondom de nieuwe locatie zich straks gaat ontwikkelen. Dit wordt meegenomen in de verdere uitwerking van het plan.

Financiering 

Alle kosten, denk hierbij aan de realisatiekosten en de kosten voor het in stand houden van een zwembad, worden binnen de huidige gemeentebegroting van de gemeente Cromstrijen opgevangen. Dit is een belangrijk punt, gelet op de  fusie van de gemeenten binnen de Hoeksche Waard.

Locatie Nassaustraat 

Als het zwembad op een andere locatie komt, blijft de huidige locatie achter. Na de sloop van het zwembad wordt deze locatie geëgaliseerd en groen ingezaaid. De gemeente neemt nu géén besluit over een eventuele andere bestemming of invulling van het perceel.  

De gemeenteraad bepaalt in september of vervanging van het zwembad een reële optie is. De verwachting is dat het zwembad in 2021/2022 klaar kan zijn. Deze ontwikkeling heeft geen gevolgen voor het zwembad in Klaaswaal.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.
Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren