Het Driespan neemt groots afscheid van directeur Gert Heijmans

776

Puttershoek – Na een directeurschap van 18 jaar op openbare basisschool Het Driespan in Puttershoek heeft Gert Heijmans, ‘meester Gert’ voor de kinderen, op maandag 9 juli afscheid genomen van de kinderen. Ze hebben voor hem een spetterende voorstelling verzorgd met een werelds tintje.

Al 42 jaar heeft Gert Heijmans in het onderwijs gewerkt, onder andere als directeur op basisschool Onder de Wieken in Nieuw-Beijerland en sinds 2000 als directeur op Het Driespan. Hij gaat nu met prepensioen en blijft nog wel twee dagen aan het werk in het onderwijs. De overige tijd kan hij gaan genieten van zijn vrije tijd. Hij wordt opgevolgd door Albert Boele.

De collega’s en kinderen van Het Driespan wilden dit vertrek niet ongemerkt voorbij laten gaan en organiseerden, in samenwerking met de Klankenkaravaan, een schitterende feestdag voor hem. In de ochtend werd er door de kinderen druk geoefend en geknutseld voor de voorstelling. Ondertussen zaten meester Gert en zijn vrouw Els in een feestelijk versierde tent op het schoolplein om telkens van een klas afscheid te nemen.

En ’s middags mochten zij genieten van een prachtige voorstelling. De kinderen waren verdeeld in werelddelen en iedere groep vertoonde een dans, lied of muziekoptreden behorende bij dit werelddeel. Zo werd er op didgeridoos gespeeld, getrommeld op Braziliaanse trommels en Afrikaanse djembés en een Chinese dans vertoond. De voorstelling eindigde met een afscheidslied voor meester Gert, luidkeels gezongen door de bijna 400 leerlingen van de school. Een meester èn een feest om niet snel te vergeten!


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.