Puttershoek maakt zich klaar voor het jaarlijkse sprietlopen

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read

Puttershoek – Puttershoek maakt zich klaar voor het NK Sprietlopen. Zaterdag 18 augustus komt er een boomstam van twintig meter over de haven te liggen. Het is de bedoeling dat deelnemers droog aan de overkant komen.

In de eerste ronde lukt dat vaak wel, maar later wordt de houten spriet ingesmeerd met zeep. Zelden heeft iemand in de 42 jaar dat het evenement wordt georganiseerd de overkant gehaald.

Het sprietlopen begon ooit als ludieke actie, maar al snel groeide het uit tot dorpsevenement in de kern Puttershoek in de Hoeksche Waard.Er worden ook dit jaar veel mensen verwacht

SPRIETSLAAN

Cafe ’t Veerhuys in Puttershoek heeft opnieuw een activiteit toegevoegd aan het jaarlijkse NK Sprietlopen in Puttershoek.

Sprietslaan een activiteit waarbij deelnemers elkaar met kussens van een balk af moeten slaan.Het Sprietslaan is op vrijdagavond 17 augustus  in de haven voor café ’t Veerhuys. Op een springkussen met een opblaasbare spriet die er over dwars in ligt moeten deelnemers elkaar er af proberen te slaan met grote kussens.

 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.