Het Laatste Eiland

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read

Niet alleen de Waddeneilanden hebben toffe festivals. Ook het Haringvliet heeft nu haar eigen festival: Het Laatste Eiland. Een eendaagse ontdekkingstocht op het natuureiland Tiengemeten. Voor pioniers die zich willen onderdompelen in de natuur, laten verrassen door bijzondere programmaonderdelen en niet bang zijn voor het onbekende. Wie gaat er mee op zaterdag 15 september? De kaartverkoop start op 15 augustus.

Zaterdag 15 september: Het Laatste Eiland

Op nog geen 45 minuten rijden vanuit het centrum van Rotterdam ligt het kleinste bewoonde eiland van Nederland: Tiengemeten. Een beschermd natuurgebied met ongekende planten- en dierenrijkdommen en een handjevol markante bewoners. In deze voortuin van Rotterdam vindt op zaterdag 15 september 2018 de eerste editie plaats van Het Laatste Eiland: een eendaagse ontdekkingstocht voor pioniers die zich willen onderdompelen in de natuur, laten verrassen door bijzondere programmaonderdelen en 
niet bang zijn voor het onbekende. Wie gaat er mee? 

Kaartverkoop start 15 augustus

Het Laatste Eiland is voor iedereen die nieuwsgierig is tot aan de oever en daarbuiten. Hier kom je op een laagdrempelige manier in aanraking met de natuur, allerlei soorten flora en fauna, diersoorten en kunstvormen. Tijdens Het Laatste Eiland zijn er verschillende excursies door het gebied, denk aan een poëtische bootreis door het Haringvliet, de natuur talkshow, een Bob Ross Schilderworkshop of een wandeling met boswachter Eduard op zoek naar het KVK‘tje (Kleine Kut Vogeltje). Dans je moe op de nieuwste muziekacts, geniet van verse friet van de boer en proost met bijzondere cocktails uit het lab van Bloesembar. Op dit eendaagse festijn vindt men alle ingrediënten voor een onvergetelijke, niet te missen dag. En voor de lucky few is er zelfs de mogelijkheid om te blijven slapen. De gelimiteerde kaartverkoop start op 15 augustus via www.hetlaatsteeiland.nl. Dezelfde dag wordt het volledige programma bekend gemaakt. 

Droomfondsproject Haringvliet

Begin september 2018 gaan de Haringvlietsluizen op een kier en wordt de verbinding met de Noordzee hersteld. Dit betekent een nieuw begin voor het Haringvliet en de perfecte aanleiding om het gebied opnieuw te verkennen en onder de aandacht te brengen. Het Laatste Eiland is een activiteit van het Droomfondsproject Haringvliet en wordt mede mogelijk door een bijdrage van de Nationale Postcode Loterij en de provincie Zuid-Holland. In het Droomfondsproject Haringvliet werken Natuurmonumenten, Wereld Natuur Fonds, Vogelbescherming Nederland, Sportvisserij Nederland, Staatsbosbeheer, ARK Natuurontwikkeling eensgezind aan een ambitieus natuurherstelplan en recreatieve impuls voor het Haringvliet.  


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.