De zomer van 2018 in de Hoeksche Waard breekt records

358

HOEKSCHE WAARD – De zomer van 2018 breekt records en gaat de boeken in als een warme en droge zomer, er waren lange periodes van hoge temperaturen en weinig neerslag.

Meteo Strijen maakt in dit artikel de balans op m.b.t. de temperatuur en de neerslag, tijdens het schrijven van dit artikel is de zomer nog niet voorbij en zijn de temperaturen weer wat normaler voor de tijd van het jaar en is er ook wat neerslag gevallen, maar dit is te weinig om de droogte te vergeten. Ook in het voorjaar hadden we al een flink aantal dagen met zomerse en tropische temperaturen.

Het meteorologische voorjaar loopt van 1 maart t/m 31 mei, veel mensen kijken weer uit naar het voorjaar en genieten van de hogere temperaturen en de langere dagen. De eerste 2 dagen van maart waren nog ijsdagen met overdag temperaturen onder het vriespunt en ‘s nachts met -8 graden matige vorst, er viel in maart 82 mm neerslag.

Lees verder op Meteo Strijen


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.