Strijen weet weer niet te winnen bij Hellevoetsluis

Hellevoetsluis – Ook in de jaren dat ze bij elkaar in dezelfde competitie waren ingedeeld waren Hellevoetsluis en de Strijense Technische Unie equipe aan elkaar gewaagd, maar meestal waren het de Hellevoeters die in de slotfase van de wedstrijd – al dan niet met hulp van de arbitrale leiding – de punten in huis hielden. Ook in deze uitgave voor de KNVB-beker was hetzelfde scenario het geval.

Hellevoetsluis startte sterk maar de aanvallers hadden het vizier niet op scherp staan en bleek keeper Natoe dos Santos een nauwelijks te passeren sluitpost. Uit een schaarse uitval kwam Strijen verrassend in de 21eminuut op voorsprong. Via een steekpass zette Wesley Luijendijk rechterspits Jaylie Moreno vrij voor keeper Stephan van Asperen en schoof de bal langs hem in het doel. Nadat keeper dos Santos een bal uit de kruising plukte had Strijen een ideale mogelijkheid om de voorsprong uit te bouwen; na een vrije trap van captain Rik Bakker kwam Kay Berghout een teenlengte tekort om keeper van Asperen te passeren.  In de 38e minuut was het de altijd tegen Strijen scorende Serkan Yavuzyigitoglu die achter een verre bal van Jeffrey de Koning aanging en met een bekeken boogbal de gelijkmaker aantekende. Lang mochten de Hellevoeters niet genieten van de voorsprong want getreuzel in de defensie werd door de hard werkende Romeo da Silva afgestraft  en legde de bal panklaar voor zijn maatje Jaylie Moreno,die koelbloedig afdrukte: 1-2. In de laatste minuut voor rust suisde een verre inzet van Wesley Luijendijk nog rakelings naast de kruising.

Na de rust ging het spel over en weer en mede door soms dubieuze arbitrale beslissingen nam de irritatie binnen de lijnen toe. Hellevoetsluis wist al snel via nieuwkomer Glenn Stoffers mistasten van keeper dos Santos af te straffen maar in de daarop volgende fase maakte hij zijn slippertje meer dan goed.

Spits Romeo da Silva kon een voorzet van Jaylie Moreno  niet doeltreffend afronden, waarna in de 89eminuut Hellevoetsluis op voorsprong kwam toen Frank de Regt een voorzet van een andere bekende lastpost voor de Strijenaren Gaultier Obiango met een kopbal binnenwerkte. Het terechte vlagsignaal van Strijens grensrechter Niek van Aelst werd door scheidsrechter Moussaoui genegeerd. Met een wanhoopsoffensief slaagde Strijen er nog in de gelijkmaker aan te tekenen. De op een verre bal doorlopende Aaron Peres Maria werd getoucheerd door een Hellevoetse verdediger en vanaf de strafschopstip wist Rik Bakker koelbloedig de 3-3 aan te tekenen. Het venijn zit hem in de ultieme slotfase toen na een afgeslagen voorzet Glenn Stoffers met Rik Bakker achter de richting cornervlag hobbelende bal aangingen en nadat Glenn Stoffers hierbij onderuit ging zonder dat een duel om de bal plaatsvond werd de bal tot ongeloof van de Strijenaren op de strafschopstip gelegd; goaltjesdief Gaultier Obiango wist wel raad met dit buitenkansje. Deze situatie leverde aanvoerde Rik Bakker nog zijn 2e gele kaart op, zodat hij voortijdig kon gaan douchen maar snel volgde het eindsignaal van deze interessante bekerwedstrijd met een enerverende slotfase.

A.s. zaterdag speelt Strijen om 14.30 uur de laatste bekerwedstrijd in de poule tegen de in de poule aan de leiding gaande 1e klasse Nieuwenhoorn aan de Hellevoetse Rijksstraatweg, waarna de ploeg klaar moet zijn voor de eerste competitiewedstrijd in de 2eklasse E uit tegen D.B.G.C. in Oude-Tonge.